sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăLegislatiePrima femeie magistrat militar

Prima femeie magistrat militar

Asa cum era si normal, iata ca femeile isi ocupa locul si in instantele militare, judecătoarea Simina Avram fiind prima femeie magistrat militar, în urma deciziei de astăzi a secţiei de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, care a aprobat transferul de la o instanţă civilă, Tribunalul Mureş, la Tribunalul Militar Cluj, conform infocsm.ro

Membrii CSM au avizat cererea de transfer, în regim de urgenţă, la o zi după primirea ordinului ministrului Apărării Naţionale, prin care Siminei Avram i s-a acordat grad militar în Armata Română.

„Solicitarea mea este determinată de considerente morale, întrucât soţul meu, căpitan comandor – pilot Avram Sorin Traian a decedat pe data de 01.11.2010, în urma catastrofei aeriene dela Câmpia Turzii”, arată judecătoarea în cererea de transfer adresată Consiliului Superior al Magistraturii.

„Sunt prea mulţi bărbaţi, era cazul să fie şi o femeie”

Judecătoarea Simina Avram a primit cu bucurie vestea aprobării transferului. „Sunt optimistă şi sper că va fi un început foarte bun. A fi prima femeie magistrat militar este ceva foarte frumos şi de acum înainte se deschide calea şi pentru alte persoane de sex feminin care vor să fie magistraţi militari”, a declarat pentru infocsm Simina Avram.

Judecătoarea a adăugat că cererea sa de transfer a fost primită cu toată deschiderea de conducerea Tribunalului Militar Cluj. Acesta fapt a fost confirmat pentru infocsm de preşedintele instanţei, locotenent colonel Marius Liviu Pop: „Mă bucur că a fost aprobat acest transfer, sunt prea mulţi bărbaţi şi cred că era cazul să fie şi o femeie. Am avut o discuţie preliminară şi mi-am dat avizul, în măsura în care se vacanta un post”, a declarat magistratul militar.

Decizie cu valoare simbolică

Pe de altă parte, prin transferul judecătoarei la Cluj, rămâne vacant un post la nivelul Tribunalului Mureş.

„Din punctul de vedere al instanţei, nu mă pot bucura că pleacă un om, pentru că încărcătura va fi mai mare. Dar aceasta a fost opţiunea colegei mele şi, având în vedere situaţia inedită, cu valoare simbolică, asta este. Din punctul acesta de vedere, e un lucru bun, pentru că nu găseam nici un motiv pentru care să nu existe femei judecător militar”, a declarat şi preşedintele Tribunalului Mureş, Sonia Deaconescu.

Sursa: infocsm.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE