duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExternePlutonierul adjutant Costel Stanciu, membru al fortelor speciale romane a fost ranit...

Plutonierul adjutant Costel Stanciu, membru al fortelor speciale romane a fost ranit in Afganistan

Dispozitive Explozive Improvizate (IED)
Dispozitive Explozive Improvizate (IED)
In timp ce șeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, il vizita pe caporalul Daniel-Gheorghe Tuică, ranit în Afganistan, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, în infernul afgan un alt militar roman era ranit in explozia unui dispozitiv exploziv improvizat(DEI).

Caporalul Daniel-Gheorghe Tuică a fost rănit duminică, 9 decembrie, în provincia Zabul din Afganistan, în urma unui schimb de focuri cu insurgenţi afgani, în timp ce executa o misiune de cercetare pe autostrada A1, Kabul-Kandahar. Militarul are o evoluţie favorabilă a stării de sănătate şi a fost transferat miercuri, 19 decembrie, cu o cursă aeriană militară, de la Centrul Medical Regional american din Landstuhl, Germania, la spitalul militar din Bucureşti, pentru continuarea tratamentului de specialitate şi a recuperării.

Daca Tuică era ranit intr-un schimb de focuri cu insurgentii afgani, plutonierul adjutant Costel Stanciu a fost ranit in urma deflagratiei unui IED pe timpul executării unei misiuni de antrenament ceea ce denota faptul ca si antrenamentele sunt mai mult decat periculoase in Afganistan.

După acordarea primului ajutor la faţa locului, plutonierul adjutant Costel Stanciu a fost transportat imediat la spitalul din bază pentru îngrijiri medicale şi tratament de specialitate, potrivit MApN militarul fiind stabil hemodinamic.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE