joi, februarie 22, 2024
AcasăCeremonii militarePlaca comemorativa cu numele eroilor romani cazuti in teatrele de operatii

Placa comemorativa cu numele eroilor romani cazuti in teatrele de operatii

In cadrul ceremoniei militare dedicată Zilei Independenţei de Stat a României, Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Zilei Europei, desfăşurata la Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, amplasat în faţa Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti, a fost dezvelita o placa comemorativa pe care apar numele celor 21 de militari romani a caror viata a fost scurtata de teatrele de operatii in care Romania a avut trupe.

„Aducem astazi, la Monumentul eroilor militari romani cazuti in teatrele de operatii si pe teritoriul national, un cald si inaltator omagiu camarazilor care si-au sacrificat viata departe de granitele tarii sau indeplinind misiuni pe meleaguri natale, onorandu-si Juramantul fata de Patrie, prin jertfa suprema savarsita sub flamura Drapelului national. Pentru a le cinsti memoria, am dezvelit astazi Placa comemorativa cu numele celor 21 de eroi care si-au dat viata in teatrele de operatii”, a spus ministrul apararii, Gabriel Oprea.

Membrii familiilor militarilor romani cazuti la datorie in teatrele de operatii au primit din partea Comitetului National de Initiativa Roman Medalia „Eroilor Militari romani”, distinctiile fiind acordate de ministrul Oprea si de primarul sectorului 2, Neculai Ontanu.

Pe langa obisnuitele personalitati din cadrul Ministerului Apararii Nationale, la festivitati s-a facut remarcata prezenta fostului tenismen, Ilie Nastase si a antrenorului Octavian Belu ambii fiind imbracati in uniforme militare.

Ceremonia a continuat cu depuneri de coroane din partea Presedintiei, Ministerului Apararii Nationale si Asociatiilor de rezervisti, a fost tinuta o slujba de catre un sobor de preoti. Ceremonia s-a incheiat cu defilarea militarilor Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”.

În municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile unde sunt dislocate unităţi şi mari unităţi militare au avut loc ceremonii de depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor, la ceremonii participand cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere, veterani de război şi reprezentanţi ai autorităţilor publice.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE