miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraExternePersonalul dislocat in teatrele de operatiuni nu este in vacanta

Personalul dislocat in teatrele de operatiuni nu este in vacanta

Militari romani in Afganistan
Până astazi nu exista nicio prevedere în legea electorală cu privire la militarii, poliţiştii şi personalul civil din instituţiile de ordine publică şi apărare trimişi în misiune în teatre de operaţiuni din străinătate, aceştia putand vota numai dacă făceau dovada domiciliului sau reşedinţei în statul respectiv, fiindu-le restrans astfel un drept esential, dreptul de vot.

Cum autorităţile din teatrele de operatiuni nu eliberează celor aflati in misiune documente, militarii nu îşi puteau exercita dreptul de vot.

Guvernul a modificat marţi, în acest sens, prin ordonanţă de urgenţă, Legea de organizare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat.

„Militarii, poliţiştii şi personalul civil îşi pot exercita dreptul de vot la orice secţie de votare constituită în ţara în care îşi desfăşoară misiunea, vor vota în baza paşaportului de serviciu şi vor fi înscrişi pe lista electorală suplimentară de către preşedintele secţiei de votare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE