sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLegislatiePaza sediilor instantelor si parchetelor militare se va realiza cu efective de...

Paza sediilor instantelor si parchetelor militare se va realiza cu efective de politie militara.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 834 din data de 13 decembrie 2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1213/2010 privind necesarul de efective de politie militara pentru paza sediilor instantelor si parchetelor militare, a bunurilor si valorilor apartinand acestora, supravegherea accesului si mentinerea ordinii interioare necesare desfasurarii normale a activitatii in aceste sedii.

Potrivit actului normativ, Ministerul Apararii Nationale pune in serviciul instantelor si parchetelor militare, gratuit, efective de politie militara necesare pentru paza sediilor institutiilor, a bunurilor si valorilor apartinand acestora, supravegherea accesului si mentinerea ordinii interioare necesare desfasurarii normale a activitatii in aceste sedii.

Politistii militari destinati pentru serviciu se asigura prin detasare, pe principiul teritorial, din efectivele structurilor de politie militara din subordinea Statului Major General, nominalizate prin dispozitie a sefului Statului Major General.

Efectivele destinate executarii serviciului se subordoneaza presedintilor instantelor militare, prim-procurorilor parchetelor militare, respectiv procurorului general militar al Parchetului de pe langa Curtea Militara de Apel unde sunt repartizate si sunt asigurate din punct de vedere logistic de unitatile la care sunt incadrate.

Serviciul se executa cu un numar de 65 de politisti militari.

Actul normativ mai precizeaza ca modul de executare a serviciului se stabileste prin protocol incheiat intre comandantii sau sefii structurilor de politie militara si presedintii instantelor militare, prim-procurorii parchetelor militare, respectiv procurorul general militar al Parchetului de pe langa Curtea Militara de Apel.

Sursa: juridice.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE