sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăCeremonii militareOrdine si medalii cu insemne de razboi pentru militarii romani

Ordine si medalii cu insemne de razboi pentru militarii romani

Virtutea Militara in grad de cavaler
Virtutea Militara in grad de cavaler
La propunerea ministrului Apărării Naţionale, președintele Traian Băsescu a semnat un decret de decorare a opt militari români, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru înaltul profesionalism, spiritul de sacrificiu, devotamentul şi curajul excepţional dovedite în timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan.

Astfel, presedintele a conferit Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari de război domnului locotenent-colonel Vasilică D. Grădinaru, domnului maior Sebastian N. Ancuţa, domnului maior Constantin V. Stroe, domnului căpitan Răzvan-Ioan-Adrian I. Almăşan și domnului sublocotenent George-Mihai M. Grosu

Ordinul Virtutea Militară cu însemne de pace și de război se prezintă:
a) pentru militari, sub trei forme cu valoare ierarhică egală: însemnul, bareta și rozeta; b) pentru personalul civil, sub două forme cu valoare ierarhică egală: însemnul și rozeta. Însemnul de pace al Ordinului Virtutea Militară este o cruce cu brațe egale, emailată albastru, cu bordura albă, având aplicată pe medalionul central, avers, o acvilă ținând în cioc o cruce ortodoxă.

Însemnul de război al Ordinului Virtutea Militară se distinge de însemnul de pace al Ordinului Virtutea Militară prin aplicarea între brațele crucii a două spade încrucișate, cu vârfurile în sus. Bareta Ordinului Virtutea Militară cu însemn de război se distinge de bareta Ordinului Virtutea Militară cu însemn de pace prin aplicarea pe panglica specifică a două spade încrucișate, cu vârfurile în sus.

Sursa foto:
decoratiiromanesti.blogspot.ro
Medalia „Bărbăţie şi Credinţă” – Clasa a II-a, cu însemn pentru militari de război domnului plutonier Marian N. Gherghiniş, domnului caporal – clasa a III-a Constantin-Lucian A. Stroie și domnului caporal – clasa a III-a Cristian V. G. Tupiţă.

Medalia Barbatie si Credinta cu insemn de pace se confera de Presedintele Romaniei prin decret, in baza propunerilor de decorare individuale facute, potrivit art. 4 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare, de catre ministrii de resort si de conducatorii institutiilor centrale autonome ale statului, pentru persoanele din domeniul lor de activitate.

Medalia Barbatie si Credinta cu insemn de razboi se confera de Presedintele Romaniei pe baza propunerilor de decorare individuale facute de ministrul apararii nationale si de conducatorii institutiilor din sistemul ordinii publice si sigurantei nationale.

Propunerile nominale pentru conferirea Medaliei Barbatie si Credinta sunt avizate de Cancelaria Ordinelor, in conformitate cu art. 5 din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.

Presedintele Romaniei poate sa confere Medalia Barbatie si Credinta si din proprie initiativa, in limita a 1% din numarul total stabilit de lege pentru fiecare clasa, in conformitate cu art. 4 alin. (3) din Legea nr. 29/2000, cu modificarile ulterioare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE