luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraInterneOrdin MApN privind acordarea gradelor si inaintarea in gradul urmator, pe timp...

Ordin MApN privind acordarea gradelor si inaintarea in gradul urmator, pe timp de pace, a cadrelor militare in rezerva si in retragere, avansarea in grad a veteranilor de razboi

Cu numarul M.132 din 1 noiembrie 2012, in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 747 din 6 noiembrie 2012, a fost publicat ordinul ministrului apararii nationale privind acordarea gradelor si inaintarea in gradul urmator, pe timp de pace, a cadrelor militare in rezerva si in retragere, avansarea in grad a veteranilor de razboi, precum si inaintarea in gradul urmator a fostelor cadre militare active indepartate abuziv din armata in perioada 23 august 1944 – 31 decembrie 1961.

Potrivit acestui ordin, acordarea gradelor în rezervă se face potrivit prevederilor art. 45 şi 47 din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 57 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare, cu modificările şi completările ulterioare. Înaintarea în gradul următor a cadrelor militare în rezervă se face potrivit prevederilor art. 45, 53, 61, 64 şi 97 din Legea nr. 80/1995, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 56 şi 57 din Legea nr. 446/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Acordarea gradelor în rezervă şi înaintarea în gradul următor a cadrelor militare în rezervă se realizează pe baza propunerilor formulate de către:
a) centrele militare, în raport cu nevoile forţelor armate şi competenţele teritoriale pentru constituirea rezervei generale şi operaţionale sau ca urmare a solicitărilor primite de la marile unităţi şi unităţile din raza lor de responsabilitate, precum şi de la structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă organizate teritorial, care nu au structură de reprezentare la nivel naţional;
b) Direcţia personal şi mobilizare din Statul Major General, ca urmare a solicitărilor primite de la şefii structurilor centrale şi ai structurilor subordonate nemijlocit ministrului apărării naţionale, şefii statelor majore ale categoriilor de forţe ale armatei şi comandanţii comandamentelor de armă, precum şi centralizat, de la structurile asociative ale cadrelor militare în rezervă care au structură de reprezentare la nivel naţional. Propunerile structurilor menţionate trebuie să fie avizate de către centrele militare pe raza cărora au domiciliul cadrele militare în rezervă.

Continutul ordinului poate fi gasit integral pe monitoruljuridic.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE