marți, februarie 27, 2024
AcasăActualitate militaraO noua modificare a statutului cadrelor militare publicata in Monitorul Oficial

O noua modificare a statutului cadrelor militare publicata in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial nr. 255 din 8 aprilie 2014 a fost publicata Legea nr. 30/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.

Conform reglementarilor prevazute in Legea nr. 30/2014, la cerere, personalul militar incadrat in gradul III de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar de catre comisiile de expertiza medico-militara, in timpul ori in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, poate fi mentinut sau rechemat in activitate in functii militare ori incadrat in functii civile fara examen sau concurs, in institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, in conditiile stabilite prin ordin al conducatorului institutiei.

Copiii personalului militar clasat inapt sau apt limitat pentru serviciul militar de catre comisiile de expertiza medico-militara ori, dupa caz, decedat, in timpul sau in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, pot fi inmatriculati, la cerere, fara examen, in institutiile de invatamant ale institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, daca indeplinesc conditiile legale.

Copiii aflati in intretinerea personalului militar clasat inapt sau apt limitat pentru serviciul militar de catre comisiile de expertiza medico-militara ori, dupa caz, decedat, in timpul sau in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, precum si sotul ori sotia acestuia pot fi numiti in functii militare sau incadrati in functiile civile, fara examen ori concurs, in institutiile din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, daca indeplinesc conditiile legale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE