miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraO noua misiune internationala pentru militarii romani?

O noua misiune internationala pentru militarii romani?

Mai multe state europene sunt deschise trimiterii de trupe în Republica Centrafricană pentru susţinerea forţelor franceze şi africane.Miniştri de Externe din state membre UE au exprimat susţinere luna trecuta pentru lansarea unei operaţiuni europene în Republica Centrafricană, unde există deja trupe franceze şi ale Uniunii Africane pentru stabilizarea unei ţări afectată de un conflict intercomunitar.

„Avem nevoie de un contingent UE pentru a ajuta la stabilizarea Republicii Centrafricane”, a declarat, potrivit AFP, şeful diplomaţiei suedeze, Carl Bildt, la reuniunea lunară a miniştrilor de Externe din statele UE.

Surse diplomatice citate de AFP vehiculează cifra de 500 de militari europeni, care ar urma să participe la misiunea de securizare a capitalei Bangui. Potrivit acestor surse, armata română va trimite între 30 şi 50 de militari la operaţiunea Uniunii Europene în Republica Centrafricană.

Numeroase ţări europene intenţionează să trimită militari la operaţiunea de stabilizare din Republica Centrafricană. În afară de Franţa, alte cinci state membre UE au propus contribuţii „substanţiale” la misiunea de menţinere a păcii.

Polonia a anunţat că ar putea trimite 140 de militari, un număr aproape echivalent cu cel al trupelor franceze.

Georgia, stat aspirant la integrarea europeană, propune trimiterea a peste 100 de militari.

In confruntările din Republica Centrafricană intre miliţii musulmane şi creştine au murit 2000 de oameni, intr-un an. Violenţele s-au intensificat în martie 2013, deşi Republica Centrafricană este afectată de instabilitate de la proclamarea independenţei faţă de Franţa, în 1960.

O noua misiune pentru militarii romani, un nou teatru de operatiuni, o noua zona de conflict, o noua sansa pentru armata romana de a-si demonstra profesionalismul, o noua cale pentru politicieni de a se lauda cu realizarile militarilor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE