joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militaraExterneO mica lectie de altruism si de patriotism

O mica lectie de altruism si de patriotism

Pe fondul crizei bugetare din SUA, o tanara chelnerita a dat o mica lectie de altruism si de patriotism, transformata ulterior de presa de dincolo de ocean intr-o reala lectie de dragoste fata de atara si fata de militari.

O chelneriţă de la un restaurant din Concord, New Hampshire, a avut ca si clienti doua femei militar din Garda Nationala pe care i-a auzit discutând despre criza bugetară şi despre faptul că salariile le-au fost îngheţate.

Chelnerita a achitat, din banii ei, nota de plată de 27,75 dolari pentru prânzul celor doi militari si le-a adus, în loc de nota de plată, un bileţel pe care a scris: „Din cauza crizei, munca oamenilor care ne protejează ţara nu se plăteşte, dar eu îmi primesc în continuare salariul. Prânzul e pe cheltuiala mea! Sa aveti o zi buna doamnelor”.

Gestul tinerei a impresionat New Hampshire National Guard, care a postat pe pagina de Facebook o fotografie a tinerei si a ”Notei de plata” originala, in semn de multumire pentru acest gest.

Pana aici totul a trecut nestiut, insa o cunoscută moderatoare de televiziune şi câştigătoare a 11 premii Emmy pentru emisiunea care îi poartă numele,Ellen DeGeneres, a invitat-o pe Sarah Hoidahl în platou şi, în direct, pe langa cei 27,75 dolari returnati, a completat un cec în valoare de 10.000 de dolari şi i-a dăruit un televizor, drept recompensă pentru altruismul de care tânăra a dat dovada.

Un gest in aparenta insignifiant dar plin de emotie si de invataminte, gest care ar trebui preluat si de presa din Romania.

De mai bine de trei ani de cand scriu aici, am urmarit sute de evenimente desfasurate de Armata Romana cu scopul clar de a renaste cumva trairile si simtirile romanesti, valorile nationale si sentimentul de apartenenta la acest neam dar din pacate, aceste eforturi au fost rasplatite de presa din Romania doar cu cateva secunde, cateva cuvinte despre eveniment in noianul de stiri mizerabile. Poate ca o aplecare asupra evenimentelor de acest gen ar readuce Romania si pe romani acolo unde ar trebui sa fie. Eu cred ca presa are un rol imens in aceasta ecuatie, rol pe care, in fuga dupa bani, si l-a neglijat total.

Iata partea din emisiune in care tanara a fost invitata, postarea de pe Youtube adunand pana la ora postarii noastre 1,200,000 de vizualizari. Concluziile si efectele acestor gesturi le trageti dumneavoastra:

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE