marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraNoi comandanti la Brigada 81 Mecanizată , Brigada 2 Vânători de Munte,...

Noi comandanti la Brigada 81 Mecanizată , Brigada 2 Vânători de Munte, Brigada 1 Mecanizată, Brigada 18 Infanterie si la Brigada 61 Vanatori de Munte

foto: clujarm.ro
In ultima saptamana, comanda a cinci brigazi ale armatei romane a fost preluata de noi comandanti, ceremonialul militar de predare primire a functiei, caracteristic sistemului militar, desfasurandu-se in prezenta şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general maior dr. Nicolae Ciucă şi a reprezentantilor autoritatilor locale.

Saptamana trecuta,vineri, 28 februarie 2014, la sediul Brigăzii 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA” din Braşov, în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general maior dr. Nicolae Ciucă şi a comandantului Diviziei 1 Infanterie „DACICA”, general de brigadă dr. Cătălin Tomescu, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii între general de brigadă Cristinel Cernea şi colonel Tudorică Petrache.

Marţi, 4 martie 2014, la sediul Brigăzii 1 Mecanizată „ARGEDAVA”, în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general maior dr. Nicolae Ciucă şi a comandantului Diviziei 1 Infanterie „DACICA”, general de brigadă dr. Cătălin Tomescu, a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii între general de brigadă Marius Harabagiu şi colonel Vlad Gheorghiţă.

Acestea sunt numirile, seci, date publicitatii la rubrica ”evenimente” de catre Relaţiile Publice ale Diviziei 1 Infanterie „DACICA”. Daca vreti imagini de la evenimente…….cautati, noi nu am gasit.

Hai sa vedem si opusul, comunicatele Diviziei 4 Infanterie Gemina privind numirile:

Marti 4 martie, a avut loc ceremonialul militar prilejuit de predarea – primirea comenzii Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan.” Ceremonialul a fost condus de către comandantul Diviziei 4 Infanterie “Gemina”, general de brigadă dr. Adrian Tonea, care a prezentat ordinele ministrului apărării naţionale care au stat la baza acestei activităţi.

Generalul de brigadă Dan – Florin Grecu a comandat marea unitate din luna iulie 2010 până în prezent, perioadă în care s-a încheiat cu succes o misiune importantă în teatrul de operaţii Afganistan, s-au desfăşurat multiple exerciţii naţionale şi internaţionale. Rezultatele brigăzii au fost apreciate constant cu calificative maxime de către eşaloanele superiore şi colaboratorii internaţionali.

Începând cu această dată, generalul de brigadă Dan – Florin Grecu va îndeplini funcţia de locţiitor pentru resurse în Statul Major General.

Colonelul Ovidiu Uifăleanu, împuternicit la comanda Brigăzii 81 Mecanizate, revine după 5 ani în garnizoana Bistriţa. Între 2006 – 2009 colonelul Ovidiu Uifăleanu a îndeplinit funcţia de comandant al Batalionului 812 Infanterie “Şoimii Carpaţilor” cu care a participat la misiunea ISAF din Afganistan, în anul 2007. Ultima funcţie îndeplinită de acesta a fost cea de locţiitor al comandantului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” din Focşani.

În mesajul său, comandantul Diviziei 4 infanterie “Gemina”, general de brigadă dr. Adrian Tonea, a mulţumit generalului de brigadă Dan – Florin Grecu pentru activitatea desfăşurată şi a urat succes noului comandant, colonel Ovidiu Uifăleanu.

La activitate, alături de militarii marii unităţi, au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale, şefii structurilor din sistemul de apărare, siguranţă naţională şi ordine publică, alţi invitaţi.

Asa cum era normal, avem aici si imagini puse la dispozitie prin bunavointa ofiterului cu informarea si relatiile publice al U.M. 01331 BISTRITA, locotenent-colonel Florin APĂFĂIAN, pe care il felicitam pentru profesionalism.

Foto: Adrian Jianu
Vineri, 28 februarie 2014, la Cercul Militar din Timişoara, în prezenţa comandantului Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina”, general de brigadă Adrian Tonea, s-a desfăşurat ceremonia militară de învestire în funcţia de comandant al Brigăzii 18 Infanterie ,,Banat”, a colonelului Gheorghe Cristian Dinulică.

După trecerea în revistă a formaţiei şi intonarea imnului naţional, comandantul diviziei a dat citire ordinului de numire, a prezentat cele mai importante repere din carieră şi a urat mult succes noului comandant.

Foto si text:
Laurentiu Andriesei
Luni, 03 martie, la comandamentul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General VIRGIL BĂDULESCU” din garnizoana Miercurea Ciuc, s-a desfăşurat ceremonia de numire în funcţie a noului comandantul al acestei mari unităţi, colonel Marius Giurcă. Învestirea sa în funcţie s-a desfăşurat în prezenţa comandantului Diviziei 4 Infanterie „GEMINA”, general de brigadă Adrian Tonea.

La ceremonie au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituţiilor harghitene din sistemul naţional de apărare, militari ai unităţilor din garnizoană.

În cuvântul său, generalul de brigadă Adrian Tonea a subliniat: „Brigada 61 Vânători de Munte este o mare unitate care contează în ecuaţia de apărare, în sistemul naţional de apărare şi, în acelaşi timp, o mare unitate foarte bine pregătită, pe un trend ascendent în această etapă de transformări ale sistemului militar. Obiectivele principale ale noului comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte sunt axate pe regenerarea instrucţiei, pe creşterea nivelului de operativitate a tehnicii şi pe mărirea vizibilităţii sistemului militar în zona de responsabilitate”.

Actualul comandant al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General VIRGIL BĂDULESCU”, colonel Marius Giurcă, este un militar cu o vechime în specialitatea militară a trupelor vânătorilor de munte de 24 de ani, din care 15 ani i-a parcurs în garnizoana Miercurea Ciuc.

În ultimii opt ani a ocupat funcţia de şef de stat major al Brigăzii 61 Vânători de Munte „General VIRGIL BĂDULESCU”. Colonelul Marius Giurcă l-a înlocuit la comanda marii unităţii pe generalul Gheorghe-Ion Vătămanu-Coanta.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE