duminică, iulie 14, 2024
AcasăIn zona barfeiNeexperimentatul rezervist Alexandru Gheorghe candideaza la primaria Sibiului.

Neexperimentatul rezervist Alexandru Gheorghe candideaza la primaria Sibiului.

Tanarul locotenent ce a bulversat capetele incoronate din MApN in urma cu ceva vreme si trecut in rezerva, pe buna dreptate zicem noi, in urma hotararii unui Consiliu de Judecata, Alexandru Gheorghe, va candida ca independent la funcţia de primar al municipiului Sibiu, pe lista Partidului Naţional Democrat Creştin, urmând să îşi depună candidatura în cursul săptămânii viitoare potrivit unui comunicat MEDIAFAX.

„Am fost cooptat la rugămintea unor profesori universitari, ofiţeri şi avocaţi să facem o echipă pentru Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu pe listele unui partid care nu a mai fost la putere, Partidul Naţional Democrat Creştin (PNCD). Eu am acceptat să candidez la funcţia de primar al Sibiului pe lista PNDC, ca independent, în sensul în care nu ne-a impus nimeni un program, iar programul îl facem noi. La CJ Sibiu va candida profesorul Cornel Lupu de la o facultate din Sibiu. Candidatura o să mi-o depun săptămâna viitoare”, a spus Alexandru Gheorghe.

Intr-un interviu publicat pe ioncoja.ro, intrebat cum a luat aceasta hotarare, tanarul rezervist declara:
”Sunt mai multe motivele care m-au determinat. Cel mai mult a contat credința mea că în România, dacă s-a ajuns la starea de dezastru bine cunoscută de toată lumea, una din cauze este absența structurilor militare, a elitei militare din viața social-politică. Prin definiție, ofițerii sunt dedicați trup și suflet ideei naționale, Patriei. Militarii sunt „profesioniștii patriotismului”, au făcut meserie din iubirea de Țară. Noi, militarii, trăim clipă de clipă acest sentiment, spre deosebire de politicienii de carieră care descoperă importanța ideii naționale numai în campania electorală! Așadar, prima semnificație pe care trebuie s-o atribuiți gestului meu este aceasta: Armata trebuie să joace un rol mai important în viața social-politică ! Prin lege, trebuie stabilite căile prin care cuvîntul militarilor să se audă și să participe la decizia politică! De 22 de ani politicienii se străduie să marginalizeze armata, să-i reducă forțele, capacitatea de intervenție în apărarea Neamului! Dacă nu se produce azi o schimbare a acestei situații, mâine va fi prea târziu!”

Intrebat ce ar putea aduce un militar in viata politica, tanarul nostru declara:

Referindu-mă la clasa noastră politică, aș zice că militarii pot să aducă ceea ce actuala clasă politică a dovedit că nu are:

-simțul datoriei. Lumea de azi este obsedată de drepturi. Toți vor drepturi! Militarul este educat să asculte de obligațiile cu care îl încarcă condiția de ostaș, de luptător! Filosofia ostașului este simplă: Eu ce am de făcut pentru Țară?

-simțul onoarei. În clasa noastră politică idea de onoare este complet necunoscută. Aveți o mulțime de exemple și dovezi, începând din vârful piramidei politice.

-simțul ierarhiei, respectul pentru superiori, care devine în final respectul pentru șeful suprem: electoratul! Pentru poporul care te-a însărcinat să-ți onorezi promisiunile!

-simțul ordinei și al eficienței. Armata cultivă fapta, în detrimentul vorbăriei goale, politicianiste.

-simțul răspunderii individuale pentru acțiunile care au consecințe sociale, publice;

-instinctul național, care se dobândește în familie, în școală. Dacă nu-l ai atunci când ajungi major, nu-l mai capeți niciodată.

Nu cumva idealizați armata?

Nu chiar. Vorbesc de armata la care am visat eu și camarazii mei, la care ne-au dat dreptul să visăm cei mai mulți dintre comandanții pe care i-am avut în școală și mai apoi în unitatea militară unde am servit Patria. E regretabil că mulți dintre cei mai buni comandanți au fost trecuți prea devreme în rezervă. Armata ar avea de câștigat prin reactivarea unora dintre ei!

Daca in cariera militara tanarul Alexandru a dat gres prin propriile greseli, speram pentru el ca viata politica spre care tinde sa-i aduca numai impliniri.

Atentie Alexandru, o prima greseala ai facut-o, atentie ca te paste si a doua. Politica este o curva cu prea multe fete, curva la care se pare ca ai prins gustul…………dar avand in vedere tineretea si potenta ta, iti uram multa bafta.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE