duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraModificari la Statutul gradatilor si soldatilor profesionisti

Modificari la Statutul gradatilor si soldatilor profesionisti

In Monitorul Oficial nr. 534 din 17 iulie 2014 a fost publicat Ordinul nr. M78/2014 al ministrului Apararii Nationale pentru modificarea si completarea Instructiunilor de aplicare in Ministerul Apararii Nationale a prevederilor Legii nr. 384/2006 privind statutul soldatilor si gradatilor profesionisti, aprobate prin Ordinul ministrului apararii nationale nr. M.39/2010.

In cadrul actului normativ se arata:

Soldatii si gradatii profesionisti pot fi recrutati si selectionati, potrivit reglementarilor specifice in vigoare, in vederea participarii la concursul de admitere la programele de studii pentru formarea pe filiera directa a ofiterilor in activitate, organizate in institutiile militare de invatamant superior, precum si la programele de studii pentru formarea pe filiera directa a maistrilor militari in activitate, organizate in institutiile militare de invatamant postliceal.

Soldatii si gradatii profesionisti admisi la programele de studii se inmatriculeaza in calitate de studenti sau elevi in institutiile militare de invatamant dupa ce, anterior inceperii programelor de studii, au fost trecuti in rezerva in temeiul prevederilor art. 45 alin. (1) lit. e) din statut.

Soldatii si gradatii profesionisti trecuti in rezerva pe durata derularii primului contract de 4 ani nu restituie contravaloarea cheltuielilor efectuate pe timpul programului de instruire.

Pentru trecerea in rezerva a soldatilor si gradatilor profesionisti, prin aplicarea art. 45 alin. (11) din statut, in cazul condamnarii definitive la pedeapsa inchisorii, fara executarea acesteia, se procedeaza astfel:

-comandantii/sefii nemijlociti ai soldatilor si gradatilor profesionisti in cauza pot prezenta comandantilor/sefilor unitatilor militare din care fac parte, in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii hotararilor judecatoresti definitive, rapoarte scrise cu propuneri de trecere in rezerva;

-structura de resurse umane inainteaza rapoartele cu propunerile de trecere in rezerva, in termen de 3 zile lucratoare de la data primirii acestora, la care anexeaza copiile hotararilor judecatoresti si proiectele ordinelor de trecere in rezerva, comandantului/sefului unitatii militare, care poate aproba propunerile, in acelasi termen;

-in proiectele ordinelor de trecere in rezerva, data de aplicare a masurii se inscrie ca fiind la 15 zile lucratoare de la data prezentarii propunerilor comandantului/sefului unitatii militare.

Sursa: infolegal.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE