miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăActualitate militaraMinistrul Dusa a pilotat un avion multirol F-16 la BSDA 2014.....in simulator

Ministrul Dusa a pilotat un avion multirol F-16 la BSDA 2014…..in simulator

Avion multirol F-16
Avion multirol F-16
In timp ce seful sau ”s-a dat” pe bune cu un F-16, ajungand la concluzia ca Romania a facut o achizitie buna, mai modest, ministrul Dusa a trecut si el la mansa avionului multirol contractat de armata romana.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a pilotat un avion F16 într-un simulator instalat la expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) 2014.

„Spre deosebire de MIG 21 Lancer, la F16 aceste manete sunt foarte sensibile şi conferă un confort tehnic deosebit pilotului vizavi de felul de a manevra avionul”, a comentat Mircea Duşa.

Ministrul Apărării a participat miercuri la deschiderea oficială a expoziţiei internaţionale BSDA 2014, care se desfăşoară în perioada 14-16 mai şi va reuni peste 200 de firme din 15 de ţări.

„Numai comenzile de pe piaţa internă nu o să poată să asigure o activitate eficientă a întreprinderilor din industria de apărare. De aceea organizăm aceste expoziţii, aceste târguri, pentru a promova produsele industriei de apărare româneşti. Suntem la a cincea ediţie a expoziţiei şi se pare că de la an la an interesul pentru această expoziţie este din ce în ce mai mare. Este un prilej de a prezenta realizările industriei militare româneşti şi a cercetării în domeniul apărării”, a arătat Duşa.

Ministerului Apărării Naţionale a prezentat, miercuri, în cadrul expoziţiei, pe Aeroportul Băneasa, avioanele MiG-21 LanceR, C-27 J Spartan, IAR 99 Şoim şi IAR-330 Puma SOCAT.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Au anuntat ca se pregatesc 90 de piloti, care astia 90 or sa vina in Romania sa faca instructajul altor piloti. Daca este adevarat insemna ca merita toti banii. Dupa reprezentatul LM a spus ca intretinerea se va faxe in tara dupa un timp, iar dupa spune ceva si de F16V. Poate chiar se misca ceva daca citim intre randuri. Evident propagandistul negativ de pe celalalt forum care (din pacate este mai citit, adica George GTM=propaganda PMP) nu preia stirile pozitive…

    Edit roarmy: Drept la replica venit de la GeorgeGMT: ”Salut, am vazut ca si pe blogul acesta RI continua cu calomniile si tampeniile lui, acuzandu-ma ca sunt membru in nus ce partid politic. Nu am fost si nici nu voi fi vreodata membru in nici un fel de miscare politica….”

    Sper sa fie ultimul comentariu fara legatura cu subiectul tratat in articol….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular