Potrivit unui sondaj CCSB dat publicitatii de evz.ro, pompierii si militarii au detronat biserica in topul increderii romanilor intr-o institutie publica din Romania. Ministrul apararii, Mircea Dusa, ocupa si el un onorant loc doi la parerea despre activitatea ministrilor.
La intrebarea sondajului ”Ce parere aveti despre activitatea de pana acum a ministrului…?”, Mircea Dusa, ministrul apararii nationale s-a situat pe un binemeritat loc doi, dupa premierulVictor Ponta.
Cele mai populare şi impopulare instituţii sunt aceleaşi ca în majoritatea sondajelor de opinie. Pe primele locuri se află pompierii (92%) şi armata (80%). Românii au cea mai puţină încredere în Parlament – 18% şi în partide – 13%. Potrivit sondajului, Guvernul şi Preşedinţia se află la acelaşi nivel, cu un grad de încredere de 26%.
În ceea ce priveşte direcţia spre care se îndreaptă România, repondenţii au fost mai degrabă pesimişti: 67% au răspuns că ne îndreptăm într-o direcţie greşită şi doar 25% au spus că ne îndreptăm într-o direcţie bună. Şi în privinţa nivelului de trai, 51% au apreciat că vom trăi mai prost, 21% – mai bine şi 23% – la fel.
Sondajul a fost efectuat în perioada 5-11 aprilie, pe un eşantion de 1003 persoane, cu o marjă de eroare de +3,1%.
Mai multe detalii ale sondajului le puteti citi pe evz.ro
Daca ne intrebam cum s-a ajuns la aceasta situatie fericita pentru militari si ministrul apararii nationale, raspunsul este foarte simplu: neimplicare in politica si implicarea in proiecte ce au adus un plus de imagine armatei romane si implicit ministrului.
Daca in trecutul nu foarte indepartat vedeam la ministrii apararii un discurs politizat, aparitiile tv pe teme militare fiind un bun prilej de discutii politice, certuri si scandaluri fara nici-o legatura cu institutia pe care o reprezentau, la ministrul Dusa am vazut o abordare mult mai moderata, cu interventii strict pe subiecte militare fara trimiteri sau atacuri la partide sau politicieni.
Luarile de pozitie ale ministrului in fata diferitelor evenimente neplacute, inerente intr-o institutie publica, au fost ferme dar pline de bun simt si respect fata de ceilalti membrii ai institutiei, ministrul demonstrand ca este un bun ”ofiter de relatii publice”.
Nu ne ramane decat sa felicitam atat militarii romani cat si ministrul pe care il au la conducere pentru aceasta pozitie onoranta.
Banuiesc ca va referiti la militarii adevarati, la cei din teatrele de operatii .Exista multe persoane indoielnice in armata romana. De ce numai anumite persoane ajung in functii importante si cum? Cum se pleaca la misiuni in strainatate?Cum se prelungesc mandate pe la UE si NATO?De ce numai anumitor persoane?Pe merit sau???? Cand se vor face niste verificari?