sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraMinistrul apararii nationale Gabriel Oprea l-a vizitat la Spitalul Militar pe sergentul...

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea l-a vizitat la Spitalul Militar pe sergentul (r.) Daniel Porumb, intors recent din Republica Populara Chineza.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea l-a vizitat marţi, 4 ianuarie a.c., la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (S.U.U.M.C.), pe sergentul (r.) Daniel Porumb, întors recent din Republica Populară Chineză.

În perioada 1 noiembrie 2010 – 2 ianuarie 2011, sergentul (r.) Porumb a beneficiat de un tratament de specialitate cu celule stem la Institutul Medical Neurologic „Hongtianji” din Beijing, ca urmare a demersurilor întreprinse de ministrul Gabriel Oprea.

Ministrul apărării naţionale a discutat cu Daniel Porumb şi cu mama acestuia şi l-a felicitat pe Daniel pentru progresele înregistrate de la ultima întâlnire din luna noiembrie a anului trecut, care a avut loc la institutul chinez.

„Am încredere că starea ta va fi din ce în ce mai bună şi te poţi baza în continuare pe tot sprijinul nostru. Vom face tot ceea ce depinde de noi ca tu să beneficiezi de cel mai bun tratament posibil. Ştiu că eşti puternic, ştiu că vei lupta cu toate forţele tale ca să fii mai bine. Eşti un simbol pentru Armata României şi, prin tot ceea ce faci, un exemplu pentru noi toţi”, i-a spus ministrul apărării sergentului (r.) Porumb.

Ministrul Gabriel Oprea a fost informat de medicii militari cu privire la îmbunătăţirea stării de sănătate a sergentului Porumb, după tratamentul aplicat de specialiştii chinezi, şi s-a asigurat că acesta va beneficia în continuare de cele mai bune condiţii de îngrijire şi asistenţă de specialitate la Spitalul militar din Bucureşti.

În cadrul Clinicii de recuperare neurologică a S.U.U.M.C. vor fi continuate procedurile de recuperare, în baza protocolului medical stabilit de Institutul Medical Neurologic „Hongtianji”.

* * *

Daniel Porumb, aflat în misiune în Irak cu Batalionul 495 Infanterie, a fost accidentat, în data de 14 aprilie 2007, în urma răsturnării unui transportor amfibiu blindat, lângă Tallil. Porumb a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Landstuhl, al bazei americane Ramstein (Germania). Militarul, în vârstă de 31 de ani, este în continuare imobilizat la pat şi va continua să primească îngrijiri medicale la S.U.U.M.C., în cadrul unui program complex de recuperare.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea l-a avansat pe Daniel Porumb, în luna ianuarie 2010, de la gradul de caporal în rezervă la cel de sergent în rezervă şi i-a conferit cea mai înaltă distincţie militară „Emblema Onoarea Armatei României”, în data de 25 octombrie 2010, cu ocazia Zilei Armatei României.

Sursa: MapN

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE