vineri, septembrie 29, 2023
AcasăActualitate militaraMinistrul apararii: Modernizarea fregatelor începe în acest an

Ministrul apararii: Modernizarea fregatelor începe în acest an

Fregata Regele Ferdinand
Fregata Regele Ferdinand
Prezent la Constanța pentru festivitățile dedicate Zilei Marinei Române, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat ca programul de modernizare a fregatelor Tip 22 va fi finanțat din acest an și presupune înzestrarea navelor cu echipamente de ultimă generație.

Potrivit ministrului, prin modernizarea fregatelor trebuie inteles ca vor fi modernizate sistemele electronice de luptă, dotarea cu muniție și armament de ultimă generație.

„Am majorat bugetul pentru Ministerul Apărării Naționale și, chiar în acest an, odată cu rectificarea bugetară, prim-ministrul a fost de acord să aloce o sumă suplimentară Ministerului Apărării Naționale tocmai pentru modernizarea și continuarea programului de modernizare și înzestrare a Armatei Române și în special a Forțelor Navale. În acest an începem derularea unor programe de modernizare a fregatelor, însemnând modernizarea sistemelor electronice de luptă, dotarea cu muniție și armament de ultimă generație”, a declarat Mircea Dușa.

Dorinta ministrului Dusa: modernizarea submarinului Delfinul care nu inseamna doar inlocuirea bateriilor.

Nu știu cât va dura mandatul meu, să reușesc să începem și modernizarea submarinului Delfinul. Nu e vorba doar înlocuirea bateriilor, sunt și alte lucrări de modernizare care trebuie realizate, și vizavi de războiul electronic, și vizavi de protecția acestei capacități de luptă, având în vedere că trebuie să desfășoare misiuni deosebite, în condițiile în care situația politico-militară din zonă s-a schimbat. Și cred că această unitate de luptă din dotarea Forțelor Navale Române trebuie pusă în funcțiune și sper să reușesc acest lucru”, a mai declarat ministrul Apărării, Mircea Dușa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular