joi, februarie 22, 2024
AcasăLegislatieMinistrul apararii ia pozitie: ”Când se aduce ofensă simbolurilor statului român trebuie...

Ministrul apararii ia pozitie: ”Când se aduce ofensă simbolurilor statului român trebuie luate măsuri dure în acest sens”

Prezent la autoevaluarea stării Brigăzii 61 Vânători de Munte din Miercurea Ciuc, ministrul apararii nationale Mircea Dusa, la interpelarea unui reporter, a declarat că simbolurile naţionale ale României trebuie respectate, impunându-se „măsuri dure” în cazul în care se aduce ofensă acestora.

Întrebat de ce este atât de greu să se aplice în Harghita legea privind respectarea simbolurilor statului român, ministrul a declarat:

„Sigur că anumite chestiuni punctuale, care creează suspiciuni, trebuie rezolvate şi trebuie rezolvate de către instituţiile abilitate ale statului, fie că este vorba de contravenţii sau, uneori, chiar de cazuri mai grave. Pentru că, până la urmă, dacă nu există o sancţiune în lege pe alte elemente decât cele pe contravenţii, totuşi, instituţiile statului trebuie să se sesizeze şi, probabil, trebuie să plece de la cei care sunt abilitaţi de lege în acest domeniu şi să acţioneze în aşa fel încât simbolurile României să fie respectate şi să nu avem discuţii de acest gen în cele două judeţe (n.r. – Harghita şi Covasna). Sigur că atunci când se aduce ofensă simbolurilor statului român trebuie luate măsuri dure în acest sens”.

„Eu cred că discuţiile inutile legate de autonomie şi de faptul că unii, cu mintea mai înflăcărată, tot încearcă să agite spiritele în cele două judeţe nu sunt normale şi ştiu foarte bine, pentru că sunt din acest judeţ, că românii şi maghiarii din Harghita şi Covasna trăiesc în bună înţelegere şi nu este cazul să mai facem astfel de afirmaţii în 2013”, a spus Duşa.

Ca si concluzie, ministrul Duşa a declarat ca autorităţile locale din cele două judeţe trebuie să fie preocupate primordial de problemele legate de starea economică, de crearea de locuri de muncă şi alte domenii care interesează populaţia.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE