joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraMinisterul Apararii Nationale renunta la cladiri cu istorie si le transfera in...

Ministerul Apararii Nationale renunta la cladiri cu istorie si le transfera in patrimoniul primariilor

Casa Armatei Brasov
Foto: wikimedia.org
S-a impamantenit de ceva vreme incoace renuntarea armatei la cladiri si locatii in care militarii romani si nu numai obisnuiau sa desfasoare activitati de recreere, activitati culturale si de socializare. Vorbim aici de Casa Armatei, Caminul militar, caldiri arhicunoscute de localnici.

In anumite localitati, prin restructurarea armatei si inexistenta unei structuri militare in garnizoana, cedarea acestor cladiri este de inteles, nefiind justificabila cheltuirea unor sume de bani de catre MApN pentru reabilitare, intretinere si administrare.

Problema este de neinteles insa, in cazul unor garnizoane cu istorie, unde exista inca unitati militare si implicit militari care pot folosi aceste locatii. Este cazul comunei Mihail Kogălniceanu, garnizoana in care militarii vor ramane atat fara Casa Armatei cat si fara Caminul Militar.

Potrivit gazetadenavodari.ro, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu, a declarat în exclusivitate în cadrul emisiunii Radiografia Zilei că a primit o adresă de la Ministerul Apărării Naţionale prin care se transferă în administrarea autorităţii locale un teren şi imobilele aferente.

“Astăzi, am primit o adresă de la Ministerul Apărării Naţionale prin care ni s-a confirmat dorinţa noastră de a transfera Casa Armatei şi Căminul de Garnizoană din patrimonial Ministerului Apărării Naţionale în patrimonial Primăriei, cu condiţia ca acel cămin de garnizoană să fie reamenajat, reabilitat şi să cedăm un număr de apartamente în administrarea Ministerului Apărării”, a declarat Ancuţa Daniela Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu în cadrul emisiunii Radiografia Zilei.

Un numar de apartamente, in schimbul unui teren si a doua constructii………….

Oare bugetul ministerului apararii a ajuns atat de sarac incat sa nu-si permita intretinerea unei locatii de pe urma careia ar putea face bani frumosi prin inchiriere?

Imi aduc aminte ca, in urma cu un an, fostul ministru al apararii sustinea ”completarea” bugetului MApN cu sume provenite tocmai din vanzarea sau inchirierea acestor active fixe. Din pacate, se continua aceasta micsorare a patrimoniului armatei prin ”donatii”, renuntarea la valorile si traditiile armatei fara nici-o logica.

Sa aiba cumva aceasta situatie legatură cu intrarea comunei Mihail Kogalniceanu în Zona Metropolitană Constanţa?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE