luni, mai 27, 2024
AcasăPoliticaMilitarii români şi pensiile lor speciale

Militarii români şi pensiile lor speciale

Zilele trecute, demonstranţilor din Piaţa Universităţii li s-au alăturat şi membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMDR), nemulţumiţi de reducerea pensiilor mai mari de 3.000 de lei (700 euro), în condiţiile în care pensia unui medic, spre exemplu, cu peste 40 de ani vechime şi stagiu complet de cotizare este de sub 1.000 de lei (220 euro).

După cum se ştie, militarii români nu au contribuit de-a lungul carierei lor pofesionale la bugetul de asigurări sociale şi au fost retribuiţi mult mai generos decât ceilalţi bugetari, beneficiind totodată de o serie de avantaje (scutiri de impozite, gratuităţi de tot felul, până şi de ordin vestimentar). Şi asta, pentru că, se spune, în toată lumea breasla militarilor se bucură de un regim special, date fiind constrângerile la care sunt supuşi (obligaţia de a-şi urma garnizoanele, lipsa perspectivei unui alt loc de muncă, interdicţia deschiderii unei afaceri, etc.). Dacă se face apel la astfel de comparaţii, atunci de ce nu se operează cu aceeaşi unitate de măsură şi în cazul medicilor, spre exemplu, ce nu sunt retribuiţi ca peste tot în lume, obligaţi fiind să plece la ţară, departe de familii, în funcţie de repartiţiile primite, cât despre afaceri, nici vorbă.

Citeste articolul integral pe acum.tv

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

 1. Mai nene, mata nu vrei sa intelegi ca militarii primesc o solda mai mica sau mai mare sa fie pregatiti sa moara la nevoie pentru niste jigodii ordinare ca mata care ati jefuit in 20 de ani tot ce amuncit acest popor din 1947 pana in 1990? Tot compari medicii cu ofiterii, dar nu iei in calcul plicurile cu bani ale medicilor si viloicele care si le-a consstruit din salariul cel”mic” pe care-l plngi mata!Esti o j…a o……a!

  Edit roarmy: d-le Vasile, jignirile nu sunt acceptate pe acest site. Drept urmare, partea respectiva a comentariului dumneavoastra a fost putinel slefuita.

 2. Un singur lucru as vrea sa-i intreb pe membrii SCMDR, si anume :
  au curajul sa-i priveasca in ochi pe invatatorii lor , pe profesorii lor care i-au invatat carte , au curajul sa-i priveasca in ochi pe doctorii care le-au salvat viata, unora dintre ei ????
  Acestia au pensii de mizerie dupa 35 sau 40 de ani de munca !!!!!!!!!! 1000 lei sau putin peste .

  Iar voua nu va ajung 3000 lei dupa 18 – 20 ani de munca si vreti mai mult ……..
  Durerea este alta ca aveti parinti in astfel de situatii si tot nu-i credeti pe cei umiliti cu astfel de pensii
  Dupa mine sa va fie rusine !

  Si apoi ce viata grea a-ti dus domnilor ????
  In ce razboi a-ti luptat??????
  Da , la munci agricole da, ca si eu am fost 3 luni pe ani toanma de ma apuca zapada in camp .
  Iar la canal sau metrou nu a fost toata armata romana..
  In sfirsit asta-i tara in care traim , astia sunt oamenii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE