miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraMilitarii romani au adus un pios omagiu colegilor cazuti la datorie

Militarii romani au adus un pios omagiu colegilor cazuti la datorie

In memoriam:  Maistrul militar Laurenţiu Chiru si plutonier Vasile Manolache
In memoriam
Sursa foto: mapn.ro
În toate unităţile militare din ţară si in bazele din teatrele de operatii unde sunt dislocati militari romani, au avut loc ceremonii militare în memoria maistrului militar cls. a III-a Laurenţiu Chiru şi a plutonierului Vasile Manolache, militarii care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din judeţul Bacău.

La Flotila 95 Aeriană Bacău, unitatea în care erau încadraţi cei doi militari, ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, şi a şefului Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă.

Ministrul Duşa a transmis condoleanţe familiilor îndoliate, pe care le-a asigurat de întregul sprijin al instituţiei pentru depăşirea acestor clipe grele. La rîndul său, şeful Statului Major General a transmis familiilor un mesaj de susţinere.

În Bucureşti, la sediul central al Ministerului Apărării Naţionale, au participat la ceremonia de comemorare a celor căzuţi la datorie secretarii de stat Vasile Costea şi Sebastian Huluban, alături de personalul militar şi civil. În cadrul solemnităţii a fost ţinut un moment de reculegere şi s-a oficiat un serviciu religios de pomenire.

Si militarii raniti beneficiaza de toata atentia MApN, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului, Vasile Costea, vizitand vineri, 8 martie, pe locotenent-comandorul Petru Pricop şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu, internaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) şi pe căpitanul Cătălin Balmuş, internat la Spitalul Clinic de Urgenţă (SCU) Floreasca, răniţi în accidentul aviatic din judeţul Bacău.

Comisia medicală multidisciplinară de la SUUMC a prezentat starea celor doi pacienţi aflaţi în supravegherea clinică a medicilor militari, precum şi prognoze privind potenţialul de evoluţie a stării de sănătate.

Locotenent-comandorul Petru Pricop şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu au fost preluaţi în cursul serii trecute de către SUUMC cu diagnostice specifice traumelor suferite pe timpul accidentului aviatic, respectiv politraumatisme, arsuri şi plăgi multiple.

După realizarea tratamentelor şi a intervenţiilor chirurgicale necesare, cei doi pacienţi au fost transferaţi în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI), unde sunt în stare stabilă, echilibraţi hemodinamic şi respirator, conştienţi, cu un prognostic evolutiv favorabil.

Căpitanul Cătălin Balmuş, internat în Secţia de Terapie Intensivă a SCU Floreasca, a fost operat în cursul nopţii trecute, imediat după sosire. Ofiţerul a fost evaluat, în cursul acestei dimineţi, de către o comisie pluridisciplinară a spitalului, este în stare stabilă, având un prognostic evolutiv rezervat.

Secretarul de stat i-a asigurat pe cei trei militari răniţi şi pe familiile acestora de întreg sprijinul conducerii ministerului, în ceea ce priveşte asigurarea celor mai bune condiţii de tratament şi de recuperare.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE