marți, februarie 27, 2024
AcasăIn zona barfeiMilitarii in rezerva au primit pensii mai mici

Militarii in rezerva au primit pensii mai mici

Procesul de recalculare a pensiilor tine in sah si se joaca de 4 luni cu nervii si sanatatea pensionarilor militariRecalcularea pensiilor a devenit un coşmar pentru mii de foşti militari. Banii care le-au intrat în cont în aceste zile au fost cu 40%, 50% şi chiar 60% mai puţini ca luna trecută si totul datorita birocratiei si lipsei de personal specializat.

Daca ne intrebam de ce pensiile sunt mai mici, desi premierul spunea, citez: „Nici un pensionar militar cu vechime integrală şi care are o pensie de până în 30 de milioane de lei vechi, nu va pierde la pensie”, vom gasi mai multe explicatii care duc toate catre guvern si capacitatea acestuia de a procesa informatii in timp util.

Astfel, din motive independente de vointa pensionarilor , din adeverintele acestora de venit lipsesc ani intregi care nu au fost luati in calcul la pensie. De ce lipsesc, ce ani lipsesc, asta trebuie sa afle batranii osteni, sa mearga sa scoata alte adeverinte, sa le depuna, sa li se recalculeze din nou pensia……..asta in conditiile in care multi dintre acesti pensionari au o varsta inaintata.

„Începând de azi, luna viitoare pe măsură ce se procesează datele din adeverinţe ei vor primi retroactiv cu 1 ianuarie 2011. Vorbim de cei cu carieră incompletă. 80% dintre pensionarii militari cu carieră militară incompletă şi cu o pensie sub 3.000 de lei nu vor fi afectaţi”,a declarat Tiberiu Frăţilă, şeful biroului de presă al MApN.

Ce nu spune purtatorul de cuvant este ce vor face acesti pensionari cu ratele la banca,cu facultatile copiilor,cu darile catre stat pe perioada cat iau pensie diminuata. Datoriile nu asteapta procesarea datelor din adeverinte.

In multe cazuri, datorita lipsei adeverintelor de venit (aici vina apartine si pensionarilor militari) recalcularea s-a făcut în funcţie de salariul mediul pe economie. Astfel, la ministerul de interne peste 75% din pensii au fost recalculate în funcţie de salariul mediul pe economie, ceea ce a dus la reduceri substantiale de pensii.

Ceea ce este cel mai grav este ca oficialii nu pot preciza când aceşti pensionari îşi vor primi pensiile reale.

Daca din cititorii nostrii sunt pensionari militari care au primit pensiile diminuate, ii rugam sa posteze aici sau sa trimita un e-mail la adresa: contact @ roarmy . ro, specificand totodata cuantumul pensiei vechi si al celei noi,diminuate.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE