duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExterneMilitarii Batalionului 26 Infanterie "Scorpionii Roşii" s-au intors acasa dupa 6 luni...

Militarii Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roşii” s-au intors acasa dupa 6 luni in infernul din Afganistan.

Decorare Drapel de Lupta
La Craiova , a avut loc astazi ceremonialul militar prilejuit de repatrierea militarilor Batalionului 26 Infanterie „Scorpionii Roşii” din Afganistan, unde au desfasurat misiuni pentru mai bine de 6 luni. Ceremonialul a stat sub semnul incertitudinii, ultimul grup de militari repatriati ajungand in Craiova in cursul zilei de ieri.

La ceremonial a fost prezent ministrul apararii, Gabriel Oprea, primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi viceprimarul Mărinică Dincă.

In discursul sau ,ministrul Gabriel Oprea a evocat numele a doi scorpioni cazuti pe campurile aride ale Afganistanului, Cătălin Ionel Marinescu şi Laurenţiu Lixandru.

Catalin Ionel Marinescu
Lixandru Constantin Laurentiu
„Din nefericire, aceste eforturi au fost răsplătite cu sacrificiul suprem al camarazilor noştri, căzuţi la datorie în lupta împotriva terorismului internaţional. Pierderea vieţilor acestor tineri excepţionali care se aflau la începutul carierei lor în slujba patriei ne arată că a fi militar nu este o simplă meserie, ci cea mai înaltă vocaţie pe care şi-o pot asuma doar oamenii curajoşi şi demni. Ne plecăm cu pioşenie fruntea în faţa memoriei, sacrificiului, şi asigurăm încă o dată familiile lor că amintirea lor va fi veşnic păstrată şi onorată de armata română iar noi le vom fi întotdeauna alături, asigurându-le că vom simţi permanent grija lor”, a declarat ministrul Oprea.

Drapelele de luptă ale Batalionului 20 Infanterie “Scorpionii Negri” şi Batalionului 26 Infanterie “Scorpionii Roşii” au fost decorate cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Ofiţer, cu însemn de război, respectiv cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE