joi, septembrie 28, 2023
AcasăPoliticaMilitarii in activitate suparati....pana unde se ajunge?

Militarii in activitate suparati….pana unde se ajunge?

Intamplator m-am intalnit astazi cu un tanar ofiter (locotenent) absolvent al Academiei Tehnice Militare din Bucuresti. Pe langa saluturile cordiale am vazut in ochii acestuia o tristete amara. La intrebarea de rigoare, tanarul locotenent mi-a spus ca este intr-o situatie fara iesire: a luat solda………redusa.

Un tanar ofiter, dupa 5 ani de academie a ajuns sa ridice de pe card 1650 de lei din care 580 de lei norma de hrana. Pana si chiria a luat-o redusa, dar macar la asta se astepta….a luat-o redusa si luna trecuta: 500 de lei, in conditiile in care sta in chirie cu sotia si copilul intr-un apartament cu doua camere pentru care plateste 300 de euro, 1200 de lei.
Intrebandu-l ce are de gand, mi-a spus foarte clar si raspicat ca va renunta la cariera militara, in pofida celor 5 ani pentrecuti in academie, intrucat aceasta nu-i ma iofera nici-o satisfactie. A ajuns la limita subzistentei,la limita conditiei umane.
Din pacate, in situatia lui sunt mii de subofiteri si ofiteri ai armatei romane aruncati de nevoile armatei in toate colturile tarii, fara a li se asigura nici macar o locuinta. Conform spuselor aceluiasi ofiter un tanar sergent nu depaseste 1300 de lei…..un s.g.v. 1100…..cu tot cu norma de hrana redusa si ea cu 25%.
Va mai avea armata romana militari in aceste conditii? Mai avem nevoie de militari?Vor urma demisii in lant ale militarilor activi? Sunt militarii rezervisti voluntari o alternativa? Are statul roman bani sa plateasca acesti voluntari?
Cineva spunea undeva,candva ca o tara fara armata este o tara fara identitate.
Vom vedea ce ne rezerva viitorul.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

 1. S-a ajuns pana acolo incat mi-au luat 700 de lei din salariu: rata pe care o am la banca pentru casa pe care mi-am luat-o intrucat armata nu a avut sa-mi dea………..conform legii. Daca Oprea considera ca un maior cu un salariu de 2000 de lei cu norma de hrana, dupa 20 de ani de armata mai este maior, se insala amarnic. Domnule ministru, imi ia banca locuinta, nu mai am cu ce plati………raman pe drumuri datorita voua.O sa va duceti dracului, sa ramaneti doar voi sa plecati in Afganistan. Pana si la prapaditii aia le taiati din bani. Ma mir cum de va mai rabda Dumnezeu.
  Cand nu vom mai putea rabda,
  cand foamea ne va rascula,
  Hristosi sa fiti ,nu veti scapa,
  nici in mormant.
  Tare imi este ca ne-a ajuns cutitul la os.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular