vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraMihnea Motoc, ministrul apararii: experiența acumulată mă va ajuta să duc...

Mihnea Motoc, ministrul apararii: experiența acumulată mă va ajuta să duc la bun sfârșit misiunea

Ieri a avut loc, la sediul Ministerului Apărării Naționale, festivitatea de preluare a mandatului de ministru al apararii de catre Mihnea Motoc. Ceremonia a avut loc in prezenta noului prim ministru si a presedintelui Romaniei.

„E un privilegiu pentru mine să mă aflu în fața dvs astăzi în calitate de ministru al Apărării Naționale. În acest punct de început v-aș ruga să îmi permiteți să nu vorbesc prea mult, intenționând să las apoi faptele să vorbească pentru mine.

Preiau acest mandat cu speranță, cu o speranță care mă obligă.

Este o mare provocare pentru mine să îmi asum conducerea unui minister de asemenea anvergură, dar, în același timp, sunt încredințat că experiența acumulată în structuri naționale și în organizațiile internaționale în care statul român m-a trimis să reprezint țara mă vor ajuta să duc la bun sfârșit importanta misiune încredințată”, a declarat ministrul Motoc.

Noul ministru a apreciat activitatea fostului ministru al Apărării Mircea Dușa, precizând că acesta a impus, în opinia sa, „echilibru, dăruire și seriozitate culturii organizaționale a instituției”.

„Asigur întreg personalul MApN de tot sprijinul meu, ne așteaptă o perioadă grea, dar o vom trece împreună. Am lucrat adesea alături de militari și știu cât de hotărâți sunteți în fața oricărei provocări. Pot să vă asigur însă că și diplomații sunt la fel, pentru simplu motiv că și unii, și alții luptăm pentru România”, a adăugat Motoc.

La randul sau, fostul ministru Mircea Dusa, a declarat :

„Preluați MApN într-o situație mult mai bună decât o preluam eu în 2012, când erau alocate pentru bugetul Apărării 1,1% din PIB. Am ajuns în 2015 la 1,5% din PIB, cu un proiect de buget pentru 2016 de 1,7% din PIB, astfel ca în anul 2017 să se ajungă la 2% din PIB, așa cum au convenit partidele parlamentare. (…) O serie de programe care au fost începute în anii anteriori au fost realizate”.

„Sunt multe obiective de îndeplinit în această perioadă, o dată cu criza din Ucraina, anexarea Crimeii, schimbarea situației de securitate pe Marea Neagră și în general schimbarea situației de securitate pe flancul estic al NATO și UE, dar și pe flancul sudic.

Au fost organizate un număr mare de exerciții militare naționale, dar și cu partenerii noștri din NATO. România joacă un rol important la cartierul general NATO în fundamentarea deciziilor pentru readaptarea NATO la noile provocări de securitate, documente care se pregătesc pentru summitul viitor din Varșovia”, a adăugat Mircea Dușa.

Fostul ministru le-a mulțumit colaboratorilor săi și militarilor români pentru sprijinul acordat în îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru securitatea României.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE