miercuri, februarie 28, 2024
AcasăIn zona barfeiMetehne de comandant de unitate

Metehne de comandant de unitate

Ca si militarii au uscaturi printre ei era logic si normal, mai ales intr-o societate in care frauda si spaga este cuvantul de ordine. Dar ca sa auzi ca un comandant de unitate s-a trezit stapan pe tarla, deja este prea mult. Cam asta a fost probabil in tiuga seaca a fostului comandant al UM 01541 Budieni, jud.Gorj.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari – au dispus trimiterea în judecată, a fostului comandat Walter Loga, colonel în rezervă, fost comandant al UM 01541 Budieni, jud.Gorj, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită (unsprezece acte materiale), primire de foloase necuvenite (patru acte materiale) şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial (treisprezece acte materiale), toate infracţiunile în formă continuată.

Astfel, in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut:

În perioada 2004-2011,Loga Walter, în calitate de comandant al UM 01541 Budieni, a pretins şi/sau primit, în mod repetat, de la un număr de 11 cadre militare din subordinea sa, sume de bani sau alte foloase de ordin material în cuantum total de 2.600 euro şi 4.400 lei pentru a le prelungi contractele de muncă în baza cărora aceştia fuseseră angajaţi în cadrul unităţii militare. In aceeaşi perioadă, Loga Walter ar fi primit, în mod repetat, de la patru cadre militare din subordinea sa, sume de bani sau alte foloase de ordin material în cuantum total de 300 euro şi 270 lei, după ce le aprobase acestora, conform procedurii legale, prelungirea contractelor de muncă sau transferul de la o unitate la alta.

Totodată, prin încălcarea cu ştiinţă a atribuţiilor de serviciu a obligat în mod repetat un număr de 13 cadre militare din subordine ca în timpul lor liber (inclusiv în perioadele de concediu legal de odihnă) să execute, cu titlu gratuit, o serie de munci în gospodăria proprie şi pe alte proprietăţi ale sale. Potrivit rechizitoriului, fostul comandant a realizat pentru sine şi familia sa un folos material în cuantum total de 16.650 lei, rezultat din însumarea contravalorii tuturor zilelor de muncă prestate în aceste condiţii de către subordonaţii săi. În vederea acoperirii prejudiciului şi a asigurării restituirii sau confiscării speciale a sumelor de bani care au făcut obiectul infracţiunilor de corupţie, pe parcursul urmăriri penale s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile ale inculpatului, până la concurenţa acestor sume.

Ca ne descortorosim de uscaturi este un lucru bun. Ca pentru toate aceste fapte, cel mai probabil, nu i se va intampla nimic este trist. Acest personaj stia de cand a calcat pragul scolii militare ca abuzul se pedepseste si cutoate astea si-a continuat parvenirea. Aviz amatorilor!!!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE