sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăCeremonii militareMesajul ministrului Dobritoiu la trecerea în nefiinţă a generalului-maior (rez.) Ioan Zăpor

Mesajul ministrului Dobritoiu la trecerea în nefiinţă a generalului-maior (rez.) Ioan Zăpor

„Mărturisesc că într-un asemenea moment, în care conducem pe ultimul drum un drag camarad de arme, general al armatei române care a lăsat în urmă o carieră exemplară, cuvintele rostite nu reuşesc să exprime tot ceea ce am dori să spunem.

Generalul-maior Ioan Zăpor, un militar desăvârşit, ne-a învăţat cu eleganţă lecţia demnităţii şi a patriotismului, dovedindu-ne că iubirea de Patrie este cea mai nobilă virtute pentru care merită şi trebuie să lupţi până la sacrificiul suprem, îşi va reîntâlni, în Ceruri, mulţi dintre camarazii pentru demnitatea cărora a luptat cu atâta patimă, atât ca ofiţer şi general activ al armatei, cât şi după trecerea în rezervă.

Ioan Zăpor a păşit în cariera militară din onoranta şi pe deplin meritata calitate de şef al promoţiei 1970 a Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu”, păstrând de-a lungul îndelungatei sale cariere în slujba ţării, aceleaşi înalte standarde de performanţă şi profesionalism, urcând cu rezultate strălucite fiecare treaptă a ierarhiei militare, în funcţii de mare răspundere în cadrul armatei. A fost o legendă încă din timpul vieţii şi va rămâne, cu siguranţă, un exemplu de virtute, de onestitate, un model de conduită pentru multe generaţii de ofiţeri de acum înainte.

În calitate de ministru al apărării naţionale şi de militar care păstrează în suflet, cu mândrie, valorile fundamentale ale ostaşului român – onoarea, demnitatea, disciplina şi solidaritatea -, vă prezint, domnule general, onorul întregii Armate Române.

Adresez un gând de mângâiere familiei greu încercate, pe care o asigurăm de toate compasiunea noastră.

Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule general!”

Intrucat vorbele nu isi mai au rostul, ne alaturam si noi mesajului de condoleante adresat de ministrul apararii celui care a fost generalului-maior (rez.) Ioan Zăpor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular