vineri, iunie 21, 2024
AcasăIn zona barfeiMApN va testa psihologic comisarii garzii financiare

MApN va testa psihologic comisarii garzii financiare

Potrivit unui proiect supus dezbaterii publice pe site-ul ministerului finantelor, ”condiţia stării de sănătate corespunzătoare pentru ocuparea unei funcţii publice specifice de comisar se atestă pe bază de examen medical de specialitate şi testare psihologică, care se efectuează în unităţi specializate aparţinând Ministerului Apărării Naţionale”.

Testarea psihologica in unitatile specializate ale Ministerului Apararii Nationale survine probabil si ca urmare a faptului ca personalul Garzii Financiare va fi dotat, conform acestui proiect, cu o armă de foc şi muniţie de război pentru fiecare încărcător atat pentru sedintele de tragere cat şi în cazul unor acţiuni speciale.

„Pentru Garda Financiară – Comisariatul General, muniţia se distribuie la ordinul comisarului general, iar pentru secţiile judeţene ale Gărzii Financiare muniţia se distribuie la ordinul directorilor coordonatori”, se arată în anexa 6 la proiect.

Comisarii Garzii Financiare vor fi dotati si cu mijloace individuale de autoapărare care cuprind butelii cu gaz paralizant cu portbutelie pentru centură, electroşocuri, fiind disponibile 800 de bucăţi de mici dimensiuni şi 800 de bastoane cu electroşocuri.
Pentru o bună comunicare între angajaţii Gărzii Financiare, aceştia vor avea câte un telefon mobil, plus serviciile aferente, urmând să le fie puse la dispoziţie şi microscoape portabile pentru citirea elementelor de secretizare de pe timbre şi banderole.

Proiectul prevede şi numărul maxim de autovehicule şi ambarcaţiuni puse la dispoziţia Gărzii Financiare, precum şi consumul lunar de carburant aprobat. Astfel, vor exista 360 de autoturisme „pentru transportul comisarilor în operaţiuni specifice” şi 240 cu „destinaţie specială pentru acţiuni specifice de control”, precum şi trei microbuze, consumul lunar fiind de 400 litri pentru fiecare autovehicul. Garda Financiară va dispune şi de două ambarcaţiuni fluviale, una cu o capacitate de patru locuri plus unul, cu un consum estimat la 800 litri pe ambarcaţiune, şi o alta de 8 – 10 locuri, cu un consum estimat la 1.000 litri pe ambarcaţiune.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE