vineri, iunie 21, 2024
AcasăIn zona barfeiMApN implementeaza un nou program - "Furnizorii Militarilor Români"

MApN implementeaza un nou program – „Furnizorii Militarilor Români”

Dupa mai multe esecuri de colaborare cu firme private in diferite proiecte (Straulesti,Antiaeriana), ministrul Dobritoiu isi ia inima in dinti si emite un ordin prin care se doreste implementarea unui program de sprijinire a personalului MApN, militarilor în rezervă si familiilor acestora, prin identificarea unor firme ce pot asigura servicii si produse la preturi reduse. Daca va fi vorba de firme deja cunoscute de militari, ramane de vazut. Momentan, ca element de noutate, MApN lanseaza un concurs online pentru designul Diplomei de „Furnizor al Militarilor Români”.

Astfel, potrivit unui comunicat MApN, personalul militar şi civil va beneficia de reduceri şi facilităţi la achiziţia de bunuri şi servicii oferite de furnizorii care vor intra în program. Aceştia vor primi Diploma de „Furnizor al Militarilor Români”, pe care o vor putea afişa în toate unităţile lor, vor fi introduşi în catalogul cu furnizorii agreaţi şi îşi vor putea prezenta ofertele direct către militari.

Identificarea furnizorilor se va realiza de către Comisia pentru implementarea programului. Aceasta a început deja să funcţioneze, iar prima listă de furnizori urmează să fie generată până la sfârşitul anului 2012.

Societăţile comerciale vor trebui să respecte o serie de principii de bază, printre care respectarea obligaţiilor legale faţă de statul român, transparenţa costurilor şi claritatea ofertelor, consecvenţa de tratament pentru întreg personalul militar şi membrilor familiilor acestora, precum şi acordarea statutului de „cel mai bun client”, cu ajustările de preţ corespunzătoare. Legislaţia în vigoare pentru protecţia consumatorilor va fi strict respectată.

Designul Diplomei de „Furnizor al Militarilor Români” urmează să fie stabilit prin concurs online, primul de acest gen derulat în cadrul forţelor armate române. El se va desfăşura în perioada 20 august – 30 septembrie şi se adresează tuturor militarilor români. Cele mai bune trei propuneri (relevanţă, originalitate, creativitate) vor intra, între 20 şi 30 septembrie, în faza de jurizare online, iar câştigătorul va fi anunţat pe site-ul M.Ap.N. pe 30 septembrie. Regulamentul concursului va fi publicat în integralitate în Focus-ul nr.12 şi pe site-ul M.Ap.N.

Programe similare funcţionează cu succes în mai multe ţări membre ale NATO, printre care SUA, Marea Britanie şi Franţa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE