luni, iulie 15, 2024
AcasăIn zona barfeiMApN actioneaza in tara pentru salvarea unor persoane blocate in nameti

MApN actioneaza in tara pentru salvarea unor persoane blocate in nameti

La cererea prefectului de Buzau, MApN a trimis in zona localitatii Mihailesti din judetul Buzau 3 autocamioane impreuna cu 32 de militari pentru salvarea persoanelor inzapezite.
Update 27.01.2012: conform declaratiilor ministrului apararii, peste 1500 de militari au actionat zilele acestea in toata tara si 5000 sunt gata sa intervina la solicitarea organelor locale.

Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al MApN, lt.col. Spanu , pentru stirile B1TV, militarii actioneaza pentru salvarea persoanelor aflate in peste 100 de masini blocate in zona localitatii Mihailesti. Potrivit acestuia, militarii au rolul de a scoate persoanele inzapezite din nameti si de a le transporta in siguranta. Conform B1TV in nameti sunt 40 de TIR-uri si peste 70 de autoturisme.

Purtatorul de cuvant a mai specificat ca MApN este in masura sa asigure personal si tehnica la solicitarea organelor abilitate din toate zonele tarii.

Inca odata, armata isi face datoria fata de tara…….

Update 27.01.2012: Conform unui comunicat MApN, armata participă cu forţe şi mijloace la ajutorarea şi evacuarea persoanelor aflate în autovehicule, deblocarea drumurilor, distribuirea de alimente şi ceai cald, pe Autostrada A2, la km 111 şi la km 24, pe Autostrada A1 – intersecţia cu Centura Capitalei, pe DN 3 – intersecţia cu Centura Capitalei şi în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov, DN 5 – localitatea Uzunu, judeţul Giurgiu, calea de comunicaţie Alexandria-Răsmireşti, judeţul Teleorman, în zona localităţii Beştepe, judeţul Tulcea, în comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, şi în localitatea Boţârlău, judeţul Vrancea.

În cursul nopţii de joi spre vineri, subunităţi ale Armatei au distribuit alimente, apă şi ceai cald persoanelor aflate în autoturismele blocate pe autostrăzile A1 şi A2. Ajutoarele au fost asigurate prin grija Statului Major al Forţelor Terestre, Statului Major al Forţelor Navale şi Comandamentului Logistic Întrunit, iar echipele au acţionat pe cele două autostrăzi, din ambele sensuri de mers, militarii acţionând, pe timpul intervenţiei, şi pentru evacuarea persoanelor aflate în pericol şi deblocarea autovehiculelor aflate pe autostrăzi.

Militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” au acţionat cu transportoare amfibii blindate şi autospeciale pe Centura Capitalei, unde au reuşit repunerea în circulaţie a peste 60 de TIR-uri blocate în zăpadă şi au distribuit, la rândul lor, ceai cald, apă şi alimente persoanelor aflate în maşini.

Din 25 ianuarie şi până în prezent, peste 1.500 de militari au intervenit în mai multe judeţe, cu utilaje şi tehnică auto. La nevoie, Armata poate pune la dispoziţie până la 5.000 de militari pentru a acţiona în situaţiile de urgenţă.

Ministrul Gabriel Oprea a ordonat tuturor unităţilor militare să acţioneze imediat ce li se solicită intervenţia sau li se semnalează situaţii de persoane aflate în pericol şi a cerut reprezentanţilor autorităţilor locale să ceară ajutorul unităţilor militare, pentru ca efectivele şi mijloacele pregătite să intervină în cel mai scurt timp.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE