„Nu am mai dormit acasă de luni seară, dorm la un prieten ofiţer. Încontinuu sunt supravegheat de o maşină neagră. Am fost urmărit încă de la plecarea mea din Capitală. Am ajuns să mă simt ca în filmele cu James Bond”, a spus Alexandru Gheorghe. Alexandru Gheorghe a declarat, joi seară, într-o conferinţă de presă la Câmpia Turzii, că se simte ameninţat pentru gestul pe care l-a făcut. Locotenentul a spus că nu mai doarme acasă şi că este supravegheat de o maşină neagră.
Militarul a afirmat că nu a dormit acasă nici în noaptea de miercuri spre joi şi că, miercuri seară, a observat o maşină neagră cu număr de Bucureşti parcată lângă blocul în care şi-a petrecut noaptea.
„Dimineaţă (joi – n.r.), am ieşit în civil ca să merg acasă, să mă schimb. Aceeaşi maşină, tot doi bărbaţi în ea. Am mers la maşină să-i întreb cine sunt şi ce vor. Nu au vrut nici măcar să lase geamul jos. Când au văzut că scot telefonul şi-i filmez, au început să claxoneze, au pornit avariile, după care au demarat în trombă. Am şi martori care pot confirma ceea ce spun, precum şi filmarea”, a adăugat locotenentul.
Acesta a adăugat că, din informaţiile pe care le are, riscă amânarea avansării în grad.
De asemenea, locotenentul afirmă că superiorii săi, înainte de a spune că este cercetat de un consiliu de judecată, ar fi trebuit, conform regulamentului, să îi dea un avertisment, ca primă sancţiune.
„Nu stau să citez din regulament. Primul lucru pe care trebuiau să-l facă pentru a-şi permite să spună la TV că eu sunt cercetat de un consiliu de judecată era să mă avertizeze, să-mi dea un avertisment ca primă sancţiune. Dacă eu desconsideram avertismentul, ar fi urmat mustrarea verbală sau scrisă. Cei care mă pot sancţiona cu mustrarea trebuie să urmeze o procedură. Pasul unu avertisment, pasul doi propunerea în scris a comandantului unităţii pentru trimiterea mea în faţa consiliului de onoare. Acel consiliu decide dacă se impune sancţionarea mea”, a delcarat locotenentul.
Alexandru Gheorghe a adăugat că „a fost pus” să semneze un ordin al comandantului prin care este trimis în faţa consiliului de judecată. „Am comunicat că ordinul este vădit nelegal şi că am dreptul să nu îl execut. Nu l-am semnat, pentru că încalcă regulamentele militare. Azi (joi -n.r.) au venit la mine cu o citaţie. Eram citat în unitatea militară să dau explicaţii despre o declaraţie pe care nu o dădusem. M-am simţit jignit. Ok, să fie lege, dar pentru toţi”, a mai spus militarul.
Locotenentul a mai declarat că a înaintat autorităţilor naţionale un document prin care a propus un plan de reglementare a situaţiei actuale a României. Acesta prevede, între altele, ca ţara să fie condusă provizoriu de un guvern militar, însă răspunsul pe care l-a primit a fost negativ.
Sursa: REALITATEA.NET
Ca este sub observatie, nu este nimic anormal, este o urmare fireasca a gestului nu tocmai normal facut de un militar. Daca cineva isi permite si in aceste conditii sa-i impuna anumite documente inseamna ca este nebun. Sa nu uite acel cineva ca tot ce trebuie sa faca este sa aplice legea, ordinele si regulamentele militare. Sunt perfect de acord sa fie sanctionat conform regulamentelor in vigoare dar strict in litera lor si nu dupa bunul plac sau la ordinul cuiva.
Militarul in gestul sau, fie si unul civic si social, a gresit si trebuie sa-si asume consecintele faptelor, dar strict in limita legilor in vigoare. II atragem atentia militarului si asupra afirmatiilor pe care le face: ceea ce a fost pus sa semneze este posibil sa fie pur si simplu luarea la cunostinta de trimiterea in consiliul de judecata.