sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraMApN a alocat 31.000 de dolari necesari achiziţionarii unui fotoliu rulant pentru...

MApN a alocat 31.000 de dolari necesari achiziţionarii unui fotoliu rulant pentru plutonierul adjutant principal Florinel Enache

Presedintele american Barack Obama si plt.adj. Florinel Enache
Presedintele american Barack Obama si plt.adj. Florinel Enache
Ranit grav in Afganistan, plutonierul adjutant principal Florinel Enache avea nevoie de un fotoliu rulant special al carui pret depasea cu mult posibilitatile militarului aflat la recuperare in America. Daca romanii din diaspora strang bani pentru familia militarului, ministerul apararii nationale, cu aprobarea ministrului Mircea Dusa, a alocat banii necesari achizitionarii fotoliului.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de MApN, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a aprobat vineri, 3 mai, alocarea a 31.000 de dolari pentru achiziţionarea unui fotoliu rulant pentru plutonierul adjutant principal Florinel Enache, internat la Centrul Naţional Medical Militar „Walter Reed”, din Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii.

Astfel, militarul roman beneficiaza in continuare de sprijinul colegilor militari si de cel al romanilor din diaspora care simt si traiesc drama prin care trece subofiterul roman greu incercat in misiunea din Afganistan.

Daca pentru militarul Florinel Enache nu a fost organizat nimic in tara sa, numele Florinel Enache fiind doar speculat de presa cu ocazia vizitelor efectuate de presedintele si Prima Doamna a SUA in salonul de spital al militarului aflat la recuperare, pentru romanii din SUA Florinel Enache reprezinta un adevarat erou, multi romani anonimi aflati in SUA acordand un minim ajutor, atat prin simpla prezenta in salonul spitalului cat si prin mici donatii.

Romanii din SUA au donat astfel peste 20.000 de dolari (si inca mai doneaza) pt. Florinel Enache, prin diverse metode. Ei au gasit un laborator de cercetari interesat sa-l includa in programul lor de cercetari si sa-i faca proteze. Romanii din DC si autoritatile cauta surse de finantare pt. aceste proteze ultraperformante. Romanii din DC si autoritatile, se straduiesc sa organizeze concerte caritabile pt. Florinel, sa deschida o fundatie caritabila care sa-i poarte numele s.a.m.d.

Cinste MApN pentru acest gest, cinste romanilor din diaspora pentru trairile romanesti si pentru sufletul lor.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE