luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitate militaraMajorări de venituri pentru personalul militar?

Majorări de venituri pentru personalul militar?

Guvernul intenţionează să majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare şi să reducă norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru aceştia, din ore suplimentare, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Dacă vor fi aprobate, măsurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără însă să aibă acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional.

Potrivit surselor, pe agenda şedinţei de miercuri a Guvernului a fost introdus un proiect de ordonanţă de urgenţă care modifică articolul 13 din OU 103/2013 privind salarizarea personalului bugetar în 2014.

Proiectul este iniţiat de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate naţională, şi de Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Ministerul Apărării şi Ministerul Justiţiei.

Articolul respectiv prevede, la acest moment, că, pentru anul 2014, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport
cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.

În luna decembrie 2011, nivelul remuneraţiilor a fost drastic tăiat pe fondul crizei economice.

Articolul din ordonanţa din 2013 ar urma să fie modificat prin introducerea unei noi baze de calcul, care să permită creşterea veniturilor militarilor.

Sursa: Mediafax

Sa fi constatat oare cineva ca un sublocotenent, ca sa nu mai vorbim de un sergent, se afla la limita subzistentei dupa 4-5 ani de academie militara si dupa patru ani de liceu? S-a trezit cineva din ministere sa vada ca de 4 ani militarii nu au primit nici macar un leut in plus desi preturile au explodat? Permite actualul buget o marire? Sau pur si simplu se apropie alegerile prezidentiale? Este interesant de vazut continuarea….

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Noi cei iesiti la pensie dupa 01.01.2011 nu reprezentam o masa importanta pentru alegerile prezidentiale,se cauta in continuare sa se stopeze iesirea la pensie anticipat.In concluzie suntem sortiti sa murim inaitea celor care au iesit inaite de 01.01.2011,pe scumpii nostri politicieni nu ii intereseaza decat puterea.

  2. Si cu pensiile militare ale celor iesiti dupa 01.01.2011 dupa lg 263, ce se intampla? se umbla si la ele , ca prin legea -furaciune 263 suntem privati de multe drepturi. Toti s-au „aranjat” intr-un fel: pensionatii cu pensii taiate in 2010, diplomatii si aviatorii, toti primesc bani in plus la pensie. Noi ce avem ? de ce suntem discriminati? nu am facut aceeasi munca? noi nu votam?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE