miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraLa sfarsitul unei parade de un milion de euro

La sfarsitul unei parade de un milion de euro

1 Decembrie, Marea Adunare de la Alba Iulia
1 Decembrie, Marea Adunare de la Alba Iulia
Acum, ca au trecut si festivitatile prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, trebuie sa facem si un scurt bilant, pentru ca multe articole din presa romaneasca ataca vehement suma de un milion de euro alocata acestor festivitati. Care este castigul Romaniei?

Daca stam si analizam putin suma, ea poate parea imensa avand in vedere parada militara din Bucuresti. Ceea ce nu iau in calcul jurnalistii este faptul ca aceasta fantastica suma a fost alocata pentru ceremonii desfasurata in TOATA TARA, festivitati si parade militare fiind organizate in toate orasele mari din tara.

De la diurna fiecaruia dintre militarii romani participanti la parada, hrana si protocolul militarilor din tarile partenere NATO si pana la fiecare litru de cherosen consumat de aeronavele militare, totul costa si nu putin. Daca militarul roman primeste 13 lei/zi diurna pentru zilele in care este plecat de langa familie, cherosenul si motorina consumata nu este la fel de ieftin. Asta ca sa dam un exemplu minor pentru ca organizarea unor festivitati la navel national implica mult mai multe costuri.

Si pentru ca stirea orei la care scriu aceste randuri este condamnarea lui Seres, ce reprezinta acest milion de euro comparativ cu prejudiciul adus de cel mentionat mai sus statului roman, prejudiciu estimat la aproximativ 170 milioane de dolari?

Pentru omul de rand, un milion de euro este o suma imensa. Pentru o natie nu reprezinta nimic comparativ cu miliardele de euro care se fraudeaza zilnic de catre cei certati cu legea.

Acum sa vedem si ce a realizat tara asta prin cheltuirea acestei sume.

Mihail Kogalniceanu spunea: ”Istoria este singurul oracol care ne poate spune viitorul”.

Eu as spune ca renasterea sentimentului patriotic in sufletul zecilor de mii de romani participanti la ceremoniile prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei este cel mai mare castig al acestei tari, el neputand fi cuantificat in bani. Insamantarea in sufletul miilor de copii a sentimentului de apartenenta la acest neam, a dragostei fata de imnul si drapelul national, cultivarea valorilor nationale cred ca reprezinta mult mai mult decat un milion de euro.

Foto: facebook.com/mapn.ro

O parada militara perfecta, ceremonii militare organizate ceas, dragoste de tara insuflata zecilor de mii de participanti la ceremonii desfasurate in toata tara. Cred ca pretul platit putea fi cu mult mai mare comparativ cu castigul Romaniei.

Felicitari organizatorilor, felicitari participantilor, felicitari romanilor pentru o Zi Nationala perfecta.

Sursa foto: facebook.com/mapn.ro
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE