joi, noiembrie 30, 2023
AcasăActualitate militaraJoaca de-a calculul pensiei militare

Joaca de-a calculul pensiei militare

Potrivit unor amendamente adoptate astazi de Senat, pensiile pentru militari, poliţişti şi funcţionari publici cu statut special ar putea fi calculate în cuantum de 80% din baza de calcul, în loc de 65%, pensia recalculată fiind in cuantum maxim de sută la sută din baza de calcul.

Militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime cumulată de cel puţin 25 de ani, beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de legea pensiilor de serviciu, de o pensie specială în cuantum de 80% din baza de calcul, potrivit unui amendament la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 57/2015, adoptat în Comisia de muncă.

Un alt amendament, adoptat de senatorii din Comisia pentru buget, prevede că pensia stabilită, recalculată şi actualizată nu poate depăşi cuantumul de 100% din baza de calcul.

Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului care este primă Cameră sesizată.

Ce se poate intelege din procentul de 100% din baza de calcul ce nu poate fi depasit? Care din procentele din lege nu se vor mai aplica? 1% pentru fiecare an ce depaseste 25 ani, 3,6,9% pensia suplimentara sau cei 20% pentru meritul militar? Sau meritul militar va fi aplicat peste acei 100%? Sau…vom trai si vom vedea.

Acum 4 luni era 80%, acum 3 luni 65%, acum din nou 80…oare ce mai urmeaza?

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular