miercuri, februarie 21, 2024
AcasăIn zona barfei Inceputul haosului: politia si armata ies in strada

Inceputul haosului: politia si armata ies in strada

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual, organizaţie reprezentativă a peste 50.000 de salariaţi din Ministerul Administraţiei şi Internelor, va organiza, la începutul acestei toamne, cea mai puternică mişcare de protest a sindicatelor sale, a declarat Marin Gruia, preşedintele FSNPPC.

Potrivit liderului sindical, poliţiştii vor bloca, pentru câteva zile la rând, principalele activităţile ale sistemului, conform votului primit de la majoritatea sindicaliştilor.

‘Pentru populaţie blocarea serviciilor poliţieneşti, chiar de către poliţişti, va fi o situaţie fără precedent. Colateral evenimentului, o mare parte din şefii MAI vor fi făcuţi răspunzători pentru protestul personalului’, mai spune Gruia.

Despre această acţiune naţională, FSNPPC a informat, din timp, autorităţile Statului şi a solicitat începerea unui dialog cu partenerii sociali capabili să detensioneze criza. În acest scop, a fost trimisă, în 30 iunie 2010, o scrisoare Preşedintelui României, Traian Băsescu. Prin scrisoare se solicita o întâlnire de lucru, pentru informare şi mediere.

În motivarea solicitării dialogului se vorbea despre furia crescândă a poliţiştilor, legată de diminuările salariale pe care aceştia urmau să le suporte, în condiţiile incompatibilităţilor specifice Statutului poliţistului. Un alt subiect al dialogului ar fi fost cooperarea pentru diminuarea abuzurilor care au deteriorat grav relaţiile de muncă din MAI.

Gruia susţine, conform Agerpres, că, în 21 iunie 2010, FSNPPC trimisese o scrisoare asemănătoare către CSAT, al cărui preşedinte este tot Traian Băsescu, autoritatea supremă care decide şi problemele de siguranţă şi ordine publică, dar acesta nu a furnizat însă nici un semnal.

În opinia sindicaliştilor, faptul că de la data expedierii scrisorilor către CSAT şi, direct, către Preşedinte şi până acum s-au scurs două luni de zile, fără ca FSNPPC să primească un răspuns, conform O.G.nr.27/2002, privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, îndreptăţeşte poliţiştii să considere atitudinea preşedintelui Traian Băsescu drept o dublă acceptare tacită, de la cel mai înalt nivel, pentru protestele lor naţionale care acum se află în plină pregătire.

Reamintim că mișcări de protest similare sunt pregătite intens, conform relatărilor presei, și de către organizațiile militare, care preconizează, între altele, transformarea zilei de 25 octombrie, sărbătoarea Armatei, într-una a protestelor majore, inclusiv cu aruncarea caschetelor, în semn de protest, în curtea Cotrocenilor.

Sursa: inpolitics.ro

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

 1. Domnilor nu uitati ca sunteti militari,nu mai lingusiti politicieni care sunt la putere ca vedeti unde am ajuns.Domnul general CHELARU are perfecta dreptate uni dintre noi ne-am transformat din militari in slugi ale regimurilor politice diavolesti din ROMANIA,care dupa perea mea nu reprezinta interesul natiuni romane ci propriile lor interese.Eu unul nu pot sa fiu solidar cu acei politicieni care timp de 20 de ani au subminat economia nationala, au distrus sistemul de aparare nationala ,au furat tot ce se putea fura,au desfintat unitati militare care nu aveau nici 20 de ani de la infintare cu cazarmi noi si moderne ,si cadre militare bine pregatite(vezi desfintarea REGIMENTULUI 17 RAA SEMENIC DIN RESITA regiment infintat in anul 1983 si desfintat in anul 2003,regiment care la toate tragerile de lupta din URSS si CAPUL MIDIA a luat calificative maxime)Cu toate acestea ei ne-au desfintat iar noi ne-am supus orbeste hotararilor lor asa ca nu-i mai laudati ca acesti trepadusi nu au facut nici un bine ARMATEI SI POPORULUI ROMAN.

 2. MILIOANE DE OAMENI AU OBOSIT “DE VIAŢĂ”.

  Chiar de la începutul anului 2010 am scris un articol: MILITARII NU MAI STAU NICI EI…PE LOC REPAUS ! (ORDONANŢA 230 / Apel la preşedinte).
  http://meritulcetateanuluiputernic.ning.com/profiles/blog/list
  În aceast sens, deja au fost semnalate unele aspecte ale realităţii în Jurnalul National, în data de 14.01.2009, sub următoarea formă: „Un grup de cadre militare în rezervă a trimis ieri o scrisoare deschisă către preşedintele Traian Băsescu pentru a-i cere sprijinul în actuala situaţie de criză, accentuată prin Ordonanţa 230/2008, care interzice cumulul pensie-salariu. Militarii au preferat să rămână în anonimat, temându-se de eventuale “represalii de la nivel înalt” de care, spun aceştia, au mai avut parte de-a lungul carierei profesionale”.
  După nu mult timp, în mass-media, dar în special pe Internet, aceste nemulţumiri ale militarilor, dar în special ale celor în rezervă, se amplifică tot mai mult. Iată cum se încheie un material intitulat: „SCRISOARE CĂTRE UN VIITOR MAREŞAL”, scris pe site-ul: http://viitorul.wordpress.com/2010/05/09/apel-catre-armata-faceti-va-datoria
  “Ţara este la acel moment de criză când numai Armata o mai poate salva, ţara are nevoie de adevăraţi bărbaţi de stat şi nu de păpuşi mecanice, marionete dirijate din spate, papagali cu megafoane şi ciocli naţionali cu mănuşi de import, ţara are nevoie de un real bărbat de stat, de un general Franco, general, colonel sau sublocotenent, care însă dacă vor scoate ţara din această cumplită nenorocire, va primi de la patrie cel mai înalt onor posibil, va fi, nu ridicat, ci înălţat la gradul de MAREŞAL”.
  La începutul lunii septembrie a.c. distinsul prof. dr. generalul în rezervă Mircea Chelaru, a fost invitat la Televiziunea Poporului de către directorul acesteia, domnul Dan Diaconescu.
  Cu acest prilej, fostul comandant al Armatei Române a relatat telespectatorilor OTV-lui faptul că starea naţiunii este deosebită, că cetăţenii României au obosit “de viaţă”.
  La întrebarea moderatorului postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu:
  „ce soluţii găsim pentru ca oamenii să nu ne mai moară cu zilele”, distinsul invitat a răspuns:

  “Nimeni nu a reuşit de la Carol I să se atingă de instituţia militară, dar, totuşi, acum putem spune adevărul în faţă, bazându-ne pe articolul 30 (din Constituţia României), dreptul la libera exprimare.
  Video
  Ne aflăm într-o stare de calamitate publică şi am mandatul generaţiei mele, să-i atrag atenţia domnului Boc că: NE VOM LUA REVANŞA !
  Video
  Erorile istoriei la nivelul unei naţiuni nu se repară cu schimbarea guvernelor. Există în prezent o dezordine fără sfârşit, este nevoie de o nouă orânduială.
  Video
  Atenţie la modelul de moralitate creştină, pentru a preântâmpina abaterile de la regula comportamentului moral public.
  După cum ştim, în acest moment biserica şi armata sunt singurele instituţii credibile cetăţenilor şi de aceea, consider că şi biserica trebuie să se implice activ în viaţa obştei.”
  Video http://milioanedeoameniauobositdevia.blogspot.com

  Sursă: MCP Press Agency, Mihai Georgevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE