duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraHram şi sfinţire la biserica militara din Fagaras

Hram şi sfinţire la biserica militara din Fagaras

Biserica ridicată în cadrul unităţii militare din Făgăraş s-a aflat în mare sărbătoare. Ea a fost sfinţită pe 8 noiembrie, chiar în ziua hramului, de către Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Sărbătorirea hramului „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a fost aşteptată anul acesta cu mai multă emoţie de cadrele Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu“ din Făgăraş, dar şi de credincioşii care vin aici la slujbe. Biserica lor, ridicată cu multă osteneală între anii 2000-2004, a fost sfinţită chiar în această zi, înmulţindu-le bucuria.

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu a fost primit într-un cadru de mare sărbătoare de către militarii instituţiei, care l-au aşteptat cu garda de onoare în faţa bisericii. În prezenţa a zeci de cadre militare şi a sute de credincioşi din cartierele învecinate, Părintele Mitropolit a oficiat slujba de sfinţire a lăcaşului de cult. După ce a fost înconjurată biserica, pentru ungerea cu Sfântul şi Marele Mir a celor patru laturi, a urmat zidirea altarului, unde au fost aşezate sfintele moaşte şi hrisovul de sfinţire. Credincioşii au putut urmării detaliile acestei lucrări de încredinţare lui Dumnezeu a lăcaşului de cult prin intermediul unui ecran mare, pe care au fost proiectate imagini cu ceea ce se întâmpla în Sfântul Altar.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de ÎPS Laurenţiu împreună cu un sobor de preoţi din Făgăraş şi împrejurimi, iar răspunsurile la strană a fost date de grupul psaltic al Catedralei Patriarhale din Bucureşti, condus de protopsaltul Mihail Bucă. În cadrul Liturghiei, Părintele Mitropolit l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Marcel Dobrea.

Piatra de temelie a bisericii din cadrul Centrului de Instruire a Infanteriei şi Vânători de Munte a fost aşezată la 24 octombrie 2000, de Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Biserica a fost construită din piatră şi cărămidă, în formă de navă, iar în prezent este pregătită pentru împodobirea cu pictură, lucru mult dorit de toţi cei pentru care acest lăcaş înseamnă locul în care primesc de la Dumnezeu binecuvântare, pace şi putere de a înfrunta problemele vieţii.

Sursa: http://protopopiatulfagaras.wordpress.com

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE