luni, februarie 26, 2024
AcasăActualitate militaraGeneralul-locotenent Cătălin Zisu eliberat din functia de presedinte al ANRSPS

Generalul-locotenent Cătălin Zisu eliberat din functia de presedinte al ANRSPS

Catalin Zisu, la primirea drapelului CLI  foto: mapn.ro
Catalin Zisu, la primirea drapelului CLI
foto: mapn.ro
Prin decizia primului ministru, Victor Ponta, nr. 139 din 01.03.2013, generalul locotenent Cătălin-Ștefăniță Zisu a fost eliberat din functia de presedinte, cu rand de secretar de stat, al Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat și Probleme Sociale (ANRSPS), la propunerea ministrului afacerilor interne.

La sase luni (august 2012) de la preluarea functiei de presedinte al ANRSPS, generalul locotenent Zisu paraseste aceasta functie prin decizie a aceluiasi prim ministru care la numit, urmand a-si ocupa locul cel mai probabil la conducerea uneia dintre marile structuri ale armatei romane, avand un grad suficient de mare pentru a-si gasi locul cu greu. Un loc disponibil in momentul de fata, prin numirea generalului Ionita la Corpul de Control, este cel de unde a plecat, Comandamentul Logistic Intrunit, deci cel mai probabil il vom vedea in curand acolo.

Asa cum banuiam cu doar cateva zile in urma, in articolul referitor la numirea generalului maior Ioniță la conducerea corpului de control, revine vechea garda din perioada ministrului Oprea, semn clar ca politica joaca rolul principal si in MApN, desi ministrul Dusa sustinea cu tarie ca acest politic nu are ce cauta in structurile militare.

Noi ne spunem parerea de observatori: in structuri….nu, la conducerea structurilor, din pacate…da.

Personal, desi apreciez activitatea desfasurata de ministrul Dusa pana in prezent, banuiesc o ingerinta politica a fostului ministru Oprea in aceste numiri, drept urmare, astept in viitorul apropiat eliberarea generalului Bilbaie de la Direcţiei informare şi relaţii publice si numirea contraamiralului de flotilă Tiberiu Frăţilă în aceasta functie, intrucat e plictiseala mare pe la Direcţia pentru Industria de Apărare şi Produse Speciale din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri unde amiralul indeplineste functia de locţiitor al directorului….cel putin acolo fusese numit la vremea debarcarii.

Ce nu a fost bun pentru Dobritoiu, este bun pentru Dusa. Unde este adevarul si de ce trebuie sa bulversam sistemul militar prin aceste numiri? De ce un sef de structura nu-si poate implementa politicile manageriale in aceasta structura pentru simplul motiv ca nu are timpul fizic necesar? Cand se va inceta cu acest ping-pong al numirilor pe functii de conducere?

UPDATE: Potrivit comunicatului MApN privind vizita ministrului Dusa in Afganistan, acesta a fost insotit, printre altii, de generalul locotenent Catalin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Intrunit. Fara alte comentarii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE