sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăIn zona barfeiGeneralii in rezerva Eugen Badalan si Mihail Popescu condamnati la 4 ani...

Generalii in rezerva Eugen Badalan si Mihail Popescu condamnati la 4 ani cu suspendare

DNA i-a trimis în judecată, în 2007, pe foştii şefi ai Statului Major, generalii (r) Mihail Popescu şi Eugen Bădălan, şi pe alţi patru inculpaţi că au subevaluat preţurile la deşeurile metalice rezultate din dezmembrarea tehnicii militare şi au acceptat preţuri supraevaluate la anvelope în contractul încheiat cu SC Tofan.

Astfel, foştii şefi ai Statului Major General, generalii în rezervă Eugen Bădălan şi Mihail Popescu, precum şi alţi patru ofiţeri în rezervă din MApN, au primit pedepse de câte patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 9 ani.

Aceştia au fost obligaţi la plata către MApN, parte civilă în acest dosar, a diverse sume. Astfel, Mihail Popescu, Toader Mandea, Eugen Calcan şi Simion Lincă au fost obligaţi, în solidar, la plata sumei de 1.773.882,11 de lei. Popescu, Mandea şi Calcan trebuie să plătească, tot în solidar, altă sumă, în valoare de 176.475, 67 de lei. De asemenea, Neculaie Oţelea, Eugen Bădălan, Toader Mandea şi Simion Lincă au fost obligaţi la plata sumei de 2.637.930,07 lei, iar Bădălan, Calcan, Mandea şi Lincă la plata sumei de 33.037,38 lei.

Totodată, instanţa supremă a menţinut sechestrul asupra unor bunuri ale lui Popescu, Bădălan, Oţelea şi Calcan.

Decizia Secţiei penale a ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de 5 Judecători.

Sursa: realitatea.net

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Iata ca Doamne Doamne nu doarme. In timp ce masinile militare aveau o lipsa grava de cauciucuri, mititeii astia din capul armatei isi bateau joc de bani si isi umflau buzunarele. Poate acum isi da lumea sema de unde provin miliardele din buzunarele unora…..

    Dumnezeu nu doarme domnilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE