Plutonierul adj. Marius Apostol, acum cetăţean de onoare al oraşului Bragadiru şi membru al Batalionului 500 Sprijin din Bucureşti, a fost în şase misiuni internaţionale, în perioada 1996-2011: Bosnia-Herţegovina, Irak şi Afganistan.
Cu uniforma perfect aranjată, purtând pe ea toate însemnele care alcătuiesc CV-ul unui militar, de la misiuni, la decoraţii şi cursuri, vorbeşte despre aceste experienţe internaţionale. Îşi alege încet cuvintele, pentru a nu spune ceva greşit, pentru a vorbi frumos, aranjat – la fel ca ţinuta militarului. Aceasta, în ciuda disconfortului fizic pe care i-l provoacă urmele războiului.
Citeste sau vezi integral interviul pe gandul.info: OAMENI TARI. Marius Apostol, militarul a cărui viaţă s-a schimbat în Afganistan, cu câteva ore înainte de asasinarea lui Osama Bin Laden.
„Deşi nu văzusem nici măcar Bulgaria, prima dată am ieşit din ţară (în misiune, n.red.) în 2002. Şi, ca să fie treaba clară de la început, am zis să nu lucrez cu jumătăţi de măsură şi am plecat în Canada de prima dată, pentru că în 2001 am avut privilegiul să înfiinţez o nouă unitate, batalionul CIMIC. Pentru că trebuiau făcute anumite stagii de pregătire, ce nu puteau fi făcute în România, noi neavând experienţă în domeniu, am plecat la primul curs de relaţii civil-militare în Canada”, îşi începe locotenent-colonelul povestea.
Citeste sau vezi integral interviul pe gandul.info : OAMENI TARI. Povestea afgană a militarului Ion Okroş şi cele trei încercări de dinaintea întoarcerii: tatăl, colegul şi cutremurul