joi, aprilie 18, 2024
AcasăMilitarii in presaGandul.info a inceput săptămâna aceasta seria de interviuri ”Oameni Tari”

Gandul.info a inceput săptămâna aceasta seria de interviuri ”Oameni Tari”

Militari romani in Afganistan
Militari romani in Afganistan
Gândul.info a început săptămâna aceasta o serie de interviuri intitulata generic „OAMENI TARI”. La împlinirea a zece ani de la invazia din Irak şi cu un an înaintea încheierii părţii de combat din operaţiunea din Afganistan, gîndul vă prezintă interviuri luate unor militari participanti in aceste teatre trimişi să reprezinte România, în virtutea angajamentelor internaţionale la care tara noastra a aderat. Va prezentam astazi primele doua interviuri date publicitatii de gandul.info.

Plutonierul adj. Marius Apostol, acum cetăţean de onoare al oraşului Bragadiru şi membru al Batalionului 500 Sprijin din Bucureşti, a fost în şase misiuni internaţionale, în perioada 1996-2011: Bosnia-Herţegovina, Irak şi Afganistan.

Cu uniforma perfect aranjată, purtând pe ea toate însemnele care alcătuiesc CV-ul unui militar, de la misiuni, la decoraţii şi cursuri, vorbeşte despre aceste experienţe internaţionale. Îşi alege încet cuvintele, pentru a nu spune ceva greşit, pentru a vorbi frumos, aranjat – la fel ca ţinuta militarului. Aceasta, în ciuda disconfortului fizic pe care i-l provoacă urmele războiului.

Citeste sau vezi integral interviul pe gandul.info: OAMENI TARI. Marius Apostol, militarul a cărui viaţă s-a schimbat în Afganistan, cu câteva ore înainte de asasinarea lui Osama Bin Laden.

„Deşi nu văzusem nici măcar Bulgaria, prima dată am ieşit din ţară (în misiune, n.red.) în 2002. Şi, ca să fie treaba clară de la început, am zis să nu lucrez cu jumătăţi de măsură şi am plecat în Canada de prima dată, pentru că în 2001 am avut privilegiul să înfiinţez o nouă unitate, batalionul CIMIC. Pentru că trebuiau făcute anumite stagii de pregătire, ce nu puteau fi făcute în România, noi neavând experienţă în domeniu, am plecat la primul curs de relaţii civil-militare în Canada”, îşi începe locotenent-colonelul povestea.

Citeste sau vezi integral interviul pe gandul.info : OAMENI TARI. Povestea afgană a militarului Ion Okroş şi cele trei încercări de dinaintea întoarcerii: tatăl, colegul şi cutremurul

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE