miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPoliticaFostul ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde: „Armata nu este un decor de...

Fostul ministru al Apararii, Sorin Frunzaverde: „Armata nu este un decor de operetă în care să apărem în haine strălucitoare”

Declaraţia a fost făcuta in data de 24.11.2010 de Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin si vicepreședintele PDL , fost ministru al Apărării. Acesta declară că Guvernul României trebuie să asigure Armatei Române un procent de 2,11 la sută din Produsul Intern Brut.

Ieri s-a întâmplat un lucru foarte grav: trei militari români din Batalionul Basarab şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Din păcate, prea puţin s-a vorbit despre acest lucru“ spunea ieri fostul ministru al Apărării Naţionale, în cadrul unei conferinţe de presă.
„Armata Română traversează o perioadă foarte grea pentru că în ultimii 20 de ani bugetul Ministerului Apărării a fost insuficient. Armata nu este un decor de operetă în care să apărem în haine strălucitoare de Ziua Naţională, ci este o instituţie fundamentală a Statului Român. Este important să asiguri un procent generos din PIB-ul României pentru a se asculta telefoane, cât mai multe telefoane, şi celor care trebuie să facă faţă terorismului, însă nu ne putem neglija militarii care se află în faţa teroriştilor. Dacă nu vom asigura Armatei cel puţin 2,11% din PIB, atunci ne vom mai confrunta cu astfel de evenimente tragice, cum sunt accidentele cărora le cad victime soldații români. Acel procent înseamnă asumarea oficială a parteneriatului nostru în cadrul NATO.”, a declarat liderul PDL.

Sursa: agenda.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE