sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăActualitate militaraExterneFregata "Regina Maria" va participa la Operaţia "ACTIVE ENDEAVOUR"

Fregata „Regina Maria” va participa la Operaţia „ACTIVE ENDEAVOUR”

Fregata Regina Maria. Sursa foto: navy.ro
Vineri, 28 octombrie, în portul militar Constanţa a avut loc, de la ora 10.00, ceremonia de plecare în misiune a fregatei „Regina Maria”.
Fregata va participa la Operaţia „Active Endeavour” ce se desfăşoară, sub comandă NATO, în Marea Mediterană.

Aceasta este a treia participare a navei şi a şaptea a Forţelor Navale Române în cadrul acţiunii de monitorizare a traficului naval şi aerian în scopul combaterii traficului ilegal şi al acţiunilor navale asimetrice.
La ceremonie au participat oficialităţi militare, reprezentanţi ai autorităţilor locale, veterani, cadre militare în rezervă şi în retragere, precum şi membri ai familiilor echipajului.

Detalii suplimentare despre Operaţia „Active Endeavour” pot fi obţinute accesând site-ul http://www.afsouth.nato.int/JFCN_Operations/ActiveEndeavour/Endeavour.htm

Fregata „Regina Maria” are un deplasament de 4900 tone, lungimea de 148,2m, lăţimea de 14,75m şi un pescaj maxim de 6,4m. Nava poate dezvolta viteze de până la 30 de noduri şi dispune de o autonomie de 4500 mile marine. Propulsia este asigurată de 4 turbine Rolls Royce, iar sistemele electrice de la bord sunt alimentate de 4 diesel-generatoare de câte 1 MW.

Sursa: navy.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular