marți, iulie 23, 2024
AcasăCeremonii militareBravo mama!!! Pentru prima oara in ultimii 20 de ani ma simt...

Bravo mama!!! Pentru prima oara in ultimii 20 de ani ma simt romanca….

Regimentul 30 Garda la datorie
In ziua de 25, am asistat la ceremoniile prilejuite de Ziua Armatei, de la Monumentul Eroilor cazuti la datorie , terminand cu retragerea cu torte a Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”.

Am asistat la toate aceste ceremonii urmarind in permanenta reactia oamenilor de rand fata de tot ceea ce inseamna fenomenul militar, fata de ceremoniile militare prilejuite de Ziua Armatei.

Pe langa cele cateva reactii mai anormale la noile avansari facute de presedintele Romaniei, in general, am constatat o reactie pozitiva a societatii civile fata de toate aceste manifestari, plecand de la adolescentii ce urmareau cu sufletul la gura ceremoniile si terminand cu o batranica din zona Cotroceni care, vazand militarii Regimentului 30 Garda marsaluind in sunet de fanfara si cu torte in maini, striga cu lacrimi in ochi:
„Bravo mama!!! Pentru prima oara in ultimii 20 de ani ma simt romanca….”

In teren, spre bucuria mea, toate bune si frumoase; numai reactii pozitive.

Ajuns acasa urmaresc televiziunile si………..nimic. In prim plan, in breaking news : Regele Mihai si Ziua de nastere a acestuia. Nimic despre ziua armatei, nimic despre zecile de militari ce au participat la diferitele ceremonii, nimic despre zecile de militari ce au marsaluit prin jumatate de Bucuresti.

Ne mai miram ca merge totul prost in tara?

Presa romaneasca, in special televiziunile, in zecile de ore de emisie din ultimele 2-3 zile, nu au gasit nici macar 5 minute sa prezinte ceremoniile prilejuite de Ziua Armatei Romane, ziua in care ultima brazda de pamant romanesc a fost eliberata.

Nu am avut pretentia sa vad presedintele la televizor, sa vad ministrul pentru ca nu ma intereseaza politica. Am vrut sa vad mediatizati doar niste militari care au facut eforturi imense pentru a comemora asa cum se cuvine eroii acestei tari, eroi care au fost, sunt si vor fi.

Nimeni nu a spus la televizor faptul ca un bilet la castelul Peles, retrocedat regelui, costa 70 de lei de persoana, faptul ca unei familii cu doi copii ii este imposibil sa viziteze un muzeu din tara sa………unde vom ajunge daca ne este imposibil sa ne cunoastem istoria si sa cunoastem adevaratele valori ale acestei natii?

Apropo: retragerea cu torte efectuata de militarii Regimentului 30 Garda a fost la un nivel foarte ridicat, militarii executand pe langa clasicele cantece militare si exercitii de manuiri de armament , drill team, parcursul marsului fiind de aproape 7 kilometri.

Un spectacol de lumina de torte, manuiri de armament si muzica militara , toate executate cu mare maiestrie de militarii Regimentului 30 Garda…….cam asta au pierdut televiziunile si telespectatorii acestor televiziuni.

Din tot sufletul un bravo militarilor din regiment care au reusit dupa multi ani, sa ma faca sa simt spiritul patriotic renascand, sa simt furnicaturile de odinioara ascultand cantat din suflet imnul Regimentului 30 Garda.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE