miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraFregata F 221 "Regele Ferdinand" la sfarsitul operaţiei "Unified Protector"

Fregata F 221 „Regele Ferdinand” la sfarsitul operaţiei „Unified Protector”

Joi, 21 iulie, începând cu ora 10.00, in portul militar Constanta va avea loc ceremonia militară prilejuită de sosirea fregatei F 221 „Regele Ferdinand” din misiunea executată în Marea Mediterană, în cadrul operaţiei „Unified Protector” .

La festivitatea care va avea loc în portul militar Constanţa au fost invitate personalităţi din cadrul autorităţilor publice centrale şi locale, reprezentanţi marcanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare în rezervă şi în retragere şi veterani de război.

De la intrarea în serviciul Forţelor Navale ale României, Fregata F 221 „Regele Ferdinand” a executat o serie de misiuni, dintre care cele mai importante sunt operaţia „ACTIVE ENDEAVOUR” în anii 2005, 2007, 2008, 2010 în Marea Mediterană, exerciţiul „BREEZE-CERTEX” în anii 2007, 2008 în Bulgaria, exerciţiul „NOBLE MIDAS” în anii 2007 în Croaţia şi 2008 în Italia.
În cadrul misiunii executate în cadrul grupării navale a NATO care acţionează în operaţia „UNIFIED PROTECTOR” – 2011, fregata a parcurs peste 17.400 de mile marine şi a executat aproximativ 770 de misiuni specifice.

Sursa: mapn.ro

Prezent la eveniment, preşedintele Traian Băsescu declara că “este pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial când Forţele Navale Române sunt angrenate într-o misiune reală de luptă. Este o misiune care decurge din hotărârea Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, din hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. O misiune importantă care are, în primul rând, ca obiectiv să diminueze numărul victimelor în războiul civil din Libia, prin interdicţia pe care va trebui să o impuneţi pentru importurile de armament pe mare”.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE