sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraInterneFestivitati de inaltare in grad a absolventilor institutiilor militare de invatamant

Festivitati de inaltare in grad a absolventilor institutiilor militare de invatamant

Sursa foto: mta.ro
De Ziua Nationala a Romaniei, absolventii institutiilor militare de invatamant au fost ridicati in grad, cu o intarziere de mai bine de 4 luni, intarziere datorata in special crizei financiare, guvernul neavand bani la buget pentru sustinerea financiara a absolventilor la viitoarele locuri de munca.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a organizat sâmbătă, 1 decembrie, începând cu ora 09.00, festivitatea de înălţare în grad a promoţiei 2012 „Neagoe Basarab 500”, alcătuită din ingineri militari şi maiştri militari de marină. Celor peste 70 de absolvenţi ai Facultăţii de Marină Militară şi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” le-a fost acordat primul grad de ofiţer, respectiv maistru militar în Forţele Navale.

La festivitate au fost invitaţi reprezentanţi din structurile Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale, personalităţi ale vieţii publice şi universitare constănţene, reprezentanţi ai instituţiilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul transportului naval şi al activităţilor portuare, rude şi prieteni.

Si la Academia Tehnica Militara, promoţia „Neagoe Basarab – 2012”, a fost inaltata in grad, începând cu ora 13.00, la sediul instituţiei de învăţământ, la eveniment participand alături de rudele absolvenţilor, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare în activitate, în rezervă şi în retragere.

Anul acesta au absolvit cursurile celor două facultăţi ale Academiei – Facultatea de sisteme electronice şi informatice militare şi Facultatea de mecatronică şi sisteme integrate de armament -, 226 de studenţi care îşi vor desfăşura activitatea în sistemul naţional de apărare şi ordine publică, dintre care 111 în structurile Ministerului Apărării Naţionale.

Desi au absolvit institutiile militare de invatamant la 31 iulie, condiţiile generate de criza economică au dus, pentru prima oară in istoria institutiilor, la amânarea înălţării în grad a promoţiei 2012, absolventii urmand pana la aceasta data ” Cursul pentru formarea cadrelor militare pentru prima funcţie”, o varianta adoptata de ministrul Dobritoiu pentru a nu trimite oamenii acasa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE