miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraExerciţiul multinaţional EURASIAN PARTNERSHIP DIVE 14

Exerciţiul multinaţional EURASIAN PARTNERSHIP DIVE 14

Foto: navy.ro
Cea de-a patra ediţie a exerciţiului multinaţional EURASIAN PARTNERSHIP DIVE 14 se desfăşoară la Constanţa, în perioada 23 iunie -3 iulie. Exerciţiul are ca obiectiv creşterea interoperabilităţii scafandrilor din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, România, SUA şi Ucraina.

Peste 80 de scafandri din ţările menţionate vor executa scufundări reale, în raioanele maritime Constanţa, având ca suport nave rapide de intervenţie cu scafandri, pentru secţiunea EOD (Explosive Ordnance Disposal) şi nava de intervenţie cu scafandri de mare adâncime „Grigore Antipa”, pentru secţiunea scufundări la mare adâncime.

Obiectivele secundare, stabilite pentru secţiunea EOD, sunt exersarea procedurilor de căutare şi identificare a dispozitivelor explozive sub apă, de scanare laterală cu sonarul, de ridicare la suprafaţă şi tractare în zona de distrugere, precum şi stabilirea unor procedee comune de neutralizare şi distrugere a dispozitivelor explozive improvizate (DEI) sub apă.

În cadrul secţiunii de mare adâncime, scafandrii execută scufundări reale, cu alimentare de la suprafaţă, la adâncimi de peste 40 m, precum şi lucrări subacvatice de tăiere şi sudură oxi-arc cu scule hidraulice.

Exerciţiul este condus de către scafandrii militari români. De asemenea, la dispoziţia scafandrilor participanţi este pus şi Laboratorul Hiperbar al Centrului de Scafandri, unica structură din regiune dotată cu o barocameră.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE