miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraExerciţiul multinaţional "Black Sea Rotational Force 13” (BSRF-13)

Exerciţiul multinaţional „Black Sea Rotational Force 13” (BSRF-13)

Sursa foto: wikipedia.org
BSRF-13 este un exerciţiu multinaţional, condus de Corpul de Infanterie Marină al S.U.A. din Europa (MARFOREUR), la care participă 14 naţiuni timp de aproximativ 6 luni şi care se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului.

Pe teritoriul României, exerciţiul se va desfăşura în perioada 5 aprilie – 1 septembrie a.c., şi vor participa aproximativ 2.200 militari din Republica Macedonia, Armenia, Bulgaria, România şi Statele Unite ale Americii. În cadrul activităţilor, din partea României, vor fi implicaţi peste 1.500 de militari aparţinând tuturor categoriilor de forţe ale armatei.

Statul Major al Forţelor Terestre are misiunea de coordonare a tuturor forţelor şi structurilor din ţările membre NATO şi PfP, participante la exerciţiile de instruire în comun pe teritoriul României, având ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea acestora în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Programul de instruire în comun este structurat pe module de instruire care includ: instruire pre-dislocare în teatre de operaţii, instruire pentru participare la misiuni de menţinere a păcii, contrainsurgenţă, instruire prin paraşutare, „boarding” (îmbarcare în aeronave), activităţi pentru dezvoltarea profesională a subofiţerilor, seminarii de profil, etc.

Activităţile de instruire în comun se vor desfăşura în locaţiile Mihail Kogălniceanu, Poligonul Babadag, Damieni, Craiova, Dej, Boboc, Bogata, Bacău, Târgu Mureş şi Constanţa.

Ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 13 (BSRF-13)” va avea loc miercuri, 10 aprilie, începând cu ora 11.00, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE