joi, februarie 22, 2024
AcasăCeremonii militareEroii Romaniei comemorati doar in zilele de sarbatoare nationala

Eroii Romaniei comemorati doar in zilele de sarbatoare nationala

La fiecare sarbatoare nationala, de cateva ori pe an, fiecare politician din tara asta isi aduce aminte de cei care din credinta si din adevarat patriotism si-au jertfit viata pentru tara si pentru neam, eroii Romaniei. Restul timpului acesti eroi zac in uitare, nestiuti si ignorati.

Mi-am permis sa atac acest subiect in urma unor stiri aparute in presa, potrivit carora un primar din Slovacia care ingrijeste mormintele soldatilor romani a fost decorat de presedintele Basescu, un cimitir al eroilor din tara a fost ingrijit de straini, veterani de razboi din alte tari au fost decorati…

Iata cateva din aceste subiecte:

Peter Gogola, primarul orasului Banska Bystrica din Republica Slovaca, a primit Ordinul National „Pentru Merit” – in grad de Ofiter, in semn de apreciere pentru felul in care a ingrijit mormintele soldatilor romani cazuti in Al Doilea Razboi Mondial, precum si „pentru efortul depus la organizarea si desfasurarea manifestarilor dedicate cinstirii memoriei soldatilor romani cazuti in luptele purtate pentru eliberarea fostei Cehoslovacii”.Decorarea a fost facuta la propunerea presedintelui Romaniei. In luptele de pe teritoriul fostei Cehoslovacii, armata romana a inregistrat oficial 66.495 morti, raniti si disparuti.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marţi, 27 august a.c., decretul de decorare a unui veteran de război din Republica Slovacă. Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia personală la operaţiunile militare din Cehoslovacia în cel de-al Doilea Război Mondial, pentru efortul depus la amenajarea şi întreţinerea cimitirelor soldaţilor români, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a conferit Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Ofiţer cu însemn pentru militari domnului Ján Gubčo, veteran de război din Republica Slovacă. Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat marţi, 27 august a.c., decretul de decorare a unui veteran de război din Republica Slovacă. Astfel, în semn de apreciere şi respect pentru participarea ca puşcaş mitralior alături de Armata Română în luptele pentru eliberarea Cehoslovaciei în cel de-al Doilea Război Mondial, preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a conferit Ordinul „Virtutea Militară” – în grad de Ofiţer cu însemn pentru militari domnului Pavel Dobrík, veteran de război din Republica Slovacă. Decorarea a fost făcută la propunerea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.

Cimitirul Eroilor de pe strada Constantin Lacea a fost reconditionat de catre liceeni si studenti veniti din landul Baden-Wurtemberg din Germania. Nu este prima oara cand tinerii nemti vin la Brasov sa intretina locurile de veci ale soldatilor cazuti in cel de-al doilea razboi mondial, ca o ofranda adusa pacii. De aceasta data au fost insotiti de personalitati de seama din Germania. 30 de voluntari din Germania au reconditionat Cimitirul Eroilor de pe str Constantin Lacea. Tinerii au reparat gardul si au curatat morminte si inscriptiile in neropola militara in care isi dorm somnul de veci aproape 1000 de soldati cazuti in al doilea razboi mondial. Este cea de-a treia actiune de acest fel in Romania a tinerilor nemti, care vor continua acest proiect si anul viitor.

Nimic de condamnat. Eroii trebuiesc respectati indiferent de unde provin si memoria lor ar trebui cinstita permanent si neconditionat insa noi de ce nu suntem in stare sa-i respectam macar pe ai nostri?

Raspunsul este foarte simplu si sta ascuns in spatele politicienilor romani care in fuga disperata dupa bani si voturi uita ca datorita acestor eroi ei traiesc pe picior mare si au ajuns sa conduca aceasta tara.

Un articol dat publicitatii de realitatea.net vine si dezvaluie o realitate crunta: ”Cultul eroilor, IGNORAT de aleşi”. Problema este simpla: la buget alocat aproape de zero, ne permitem ca tara doar sa Să restaurăm doar un monument istoric anual, din cele 20.705 existente.

Potrivit sursei citate, în opinia autorităţilor, suma alocată pentru cinstirea eroilor nu este publică desi aceste sume au ca provenienta banul public.

Realitatea.net: ”Dacă ar fi să împărţim bugetele secrete la cei 1,4 milioane de militari căzuţi în luptă în perioada 1877-1945, am obţine sume derizorii. În 2009 puteam vorbi de 0,71 euro pentru fiecare erou, iar acum de numai 0,28 euro. Pentru comparaţie, Germania alocă 30 de euro, iar Franţa sau Italia, 10 euro.

„Cred că fiecare dintre românii care sunt în viaţă astăzi ar trebui să reţină că 23 august 1944 reprezintă în continuare o zi foarte importantă din istoria noastră, chiar dacă nu mai este zi naţională, ca în urmă cu 20 de ani. Din punctul meu de vedere, cred că ministerul Apărării, forţele armate de astăzi ar trebui să investească şi bani şi suflet în celebrarea acestei zile”, apreciază istoricul Adrian Cioroianu.”

Interesant si jalnic totodata. Insa domnule Cioroianu, acesti eroi nu sunt numai ai fortelor armate. Acesti eroi sunt ai Romaniei, indiferent pe ce front au cazut. Romania este cea care ar trebui sa-i respecte in primul rand si apoi ministerul apararii.

Exprimarea corecta era: Guvernul Romaniei de astăzi ar trebui să investească şi bani şi suflet în celebrarea acestei zile. Eu vin si va intreb: ce iese din aceste celebrari (si stiti bine la ce ma refer)?

Oare asa ar trebui sa arate un monument al eroilor neamului?

Monumentul eroilor de la Moisei
Monumentul eroilor de la Moisei
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE