Daca ești militar activ sau in rezerva și vrei cazare in complexele de refacere a capacității de muncă a personalului din Sinaia, Predeal, Olănești sau ai treabă cu Cercul Militar ori Muzeul Militar, daca vrei sa-ti tratezi afectiunile pe la Baltatesti, nu te mai adresezi Comandamentului Logistic Întrunit ca pana acum ci Direcției Servicii Administrative și Deservire, pe scurt DSAD, o noua directie aparuta din neant in organica MApN.
Cu aceasta situație m-am intalnit cu cateva zile în urma in demersul meu de a lua o camera la Sinaia pentru 2 zile. Fiind indrumat in depunerea unei solicitari catre aceasta structura, am analizat internetul si…..nimic. Ea nu apare nici macar pe site-ul ministerului. Asa ca am mai scarmat putin si am descoperit-o in……Observatorul Militar.
Aflu si eu astfel ca DSAD-ul este o structura a cărei misiune de bază este axată pe deservirea structurilor centrale ale Ministerului Apărării Naționale, a celor care funcționează în subordinea nemijlocită a ministrului apărării naționale, pe coordonarea activității de reprezentare și protocol la nivelul ministerului și asigurarea facilităților de refacere a capacității de muncă a personalului armatei. Direcția asigură sprijinul logistic al Centrului Național Militar de Comandă, în toate domeniile funcționale ale logisticii.
Pe langa alte amanunte legate de activitatea DSAD, aflam astfel ca ministerul ne pregătește surprize în Baza de pregătire fizică Tei, aici urmând a fi construit un restaurant ce va funcționa tot timpul anului, și un bazin de înot acoperit. Proiectul se află în faza studiului de fezabilitate urmând a fi demarat daca vor fi fonduri alocate acestui scop.
Ca o paranteză la articol
Nu am putut sa nu remarc in articol, pe langa fotografiile persoanelor din conducerea direcției, un chip angelic de tanara locotenenta, ce are ca principala misiune relationarea pe plan social si cultural intre militarii români si cei straini, locotenenta incadrata intr-o functie de sef birou. Departe de mine gandul de a pune la indoiala profesionalismul tinerei, experienta ei umana si culturala in tara si in strainatate acumulata in decursul anilor, experienta domniei sale în relațiile militare internaționale, dar mi-a venit fara sa vreau in minte intrebarea: daca la aceasta varsta, la acest grad, esti numit sef birou intr-o structura centrala….care mai este parcursul carierei militare? S-a intors armata cu susul in jos si incepe cariera de sus? Oare acum portharta îi bate pe colonei la fund iar sublocotenentii conduc ministerul? Cat despre tanara domnisoara…..frumusica foc.
Ca sa revenim la DSAD, puteti inainta solicitarile astfel:
-cadrele militare în activitate, soldații și gradații voluntari și personalul civil, către comandantul/șeful structurii militare în care sunt încadrați;
-cadrele militare în rezervă și în retragere, pensionarii militari și foștii pensionari militari de invaliditate, către centrele militare județene, municipale și ale sectoarelor municipiului București, centrele militare zonale și asociațiile cadrelor militare în rezervă și în retragere și ale veteranilor de război.
Cererile se pot adresa și direct, către UM 01151 București, la numărul de fax 021/3122725. Solicitanții trebuie să
menționeze, pe lângă locația și perioada dorită, un număr de telefon la care pot fi contactați.
Pentru Sanatoriul de balneofizioterapie și recuperare medicală Dimitrie Cantemir din Bălțătești, solicitanții se pot adresa direct, la începutul anului, la numărul de fax 0233/244077.
Daca nu era nimic pe net, iata ca acum este. Sper sa va fie de ajutor.
De ZIUA PARAȘUTIȘTILOR MILITARI 10 IUNIE (1941-2017) LA MULȚI ANI! de la col.Pșt.rtr.Gh.POSTELNICU
(pseudonime NICU STOPEL, STOPS,
fost șef Secție Operații / Comandamentul
TRUPELOR DE PARAȘUTIȘTI)
1 caricatură și 1 poem haiga bilingv http://www.stops-caleidoscop.blogspot.com
VA ROG ,DORESC REPROGRAMAREA SEJURULUI.MULTUMESC!