sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăCeremonii militareDepuneri de coroane, activitati comemorative si o retragere cu torte de Ziua...

Depuneri de coroane, activitati comemorative si o retragere cu torte de Ziua Armatei Romaniei

Ziua Armatei României, 25 octombrie, va fi sărbătorită prin arborarea Drapelului Naţional la sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea unor ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării. Ceremoniile militare de depuneri de coroane de flori si o retragere cu torte de aproape 10 km a militarilor Regimentului 30 Garda vin sa intregeasca o perioada in care armata si-a gasit locul pe care il merita.

Ceremoniile militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori sunt organizate joi, 25 octombrie, la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial (ora 08.30), Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol (de la ora 09.30) şi Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie, din Parcul Tineretului (de la ora 11.00). Astfel de ceremonii vor fi organizate, în aceeaşi zi, şi în marile garnizoane din ţară şi la Ansamblul monumental de la Carei (ora 12.00).

Tot mâine vor avea loc ceremonii de depunere a jurământului militar de către elevii şi studenţii din instituţiile militare de învăţământ. În Bucureşti, vor depune jurământul militar studenţii de anul întâi de la Academia Tehnică Militară (ora 10.30).

Retragerea cu torţe se va desfăşura, începând cu ora 18.15, astfel: traseul I – Monumentul Infanteriei – Piaţa Victoriei – Piaţa Romană -Piaţa Universităţii – Palatul Cercului Militar Naţional – Piaţa Eroilor – Universitatea Naţională de Apărare – Palatul Cotroceni – Regimentul 30 Gardă; traseul II – Monumentul Infanteriei – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Palatul Cercului Militar Naţional – Piaţa Eroilor – Universitatea Naţională de Apărare.

Anul acesta, de Ziua Armatei României, pentru prima dată se organizează ceremonii militare de evocare a eroilor neamului în locurile în care strămoşii noştri au purtat marile bătălii pentru suveranitatea şi independenţa României sau în care marii noştri înaintaşi sunt înmormântaţi: Oarba de Mureş, Şelimbăr, Păuliş, Cetatea Neamţului, Mănăstirea Putna, Podu Înalt, Mărăşeşti, Mănăstirea Dealu, Carei, Păuleşti, Luduş, Mănăstirea Curtea de Argeş, etc.

Nu ne ramane decat sa le adresam si noi militarilor romani un sincer La Multi Ani.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE